Recensie: Ziel (Bron-reeks #1)

Ziel is geschreven door Nico de Braeckeleer. Het is het eerste deel van de bron-reeks. Dit boek is een hardcover van 256 pagina’s. Het boek kwam november 2020 uit bij Beackens Books. Klik hier voor meer informatie.

Flaptekst

Een meisje met een mysterieus verleden gaat op zoek naar haar identiteit, haar ziel… De energieke Zoë heeft alles wat haar hartje begeert. Ze behaalt goede schoolresultaten, is een artistiek talent, leeft zich als dj uit op feestjes, en haar ouders steunen haar in alles wat ze doet. Bovendien heeft ze ook haar eerste vriendje: Justin. Nadat ze betrokken raakt in een auto-ongeluk krijgt ze plots vreemde herinneringen. Herinneringen aan een leven dat ze niet heeft geleefd. Zijn het enkel dromen, nachtmerries, of is er meer aan de hand? Stilaan haalt ze de waarheid boven water, een waarheid die heel haar wereld door elkaar schudt. Ziel is een pakkende, meeslepende thriller over liefde, opgroeien en op zoek gaan naar je identiteit, naar je ziel, naar je eigen plek in de wereld. De twists volgen elkaar in een verschroeiend tempo op en voeren je naar een onverwachtse climax die je nooit meer vergeet. Ziel is het eerste deel in de gloednieuwe Bron-reeks. De boeken zijn apart te lezen.

Wat vind ik van dit boek?

Dit boek hoort vanaf nu bij mijn favoriete Young Adult Thrillers. Echt, ik vond dit boek fantastisch! Het was spannend en zat vol plotwendingen. En iets minder belangrijk, maar wel tof: de cover is ook prachtig!

Maar goed, waarom ik dit boek zo goed vind? Omdat ik niets zag aankomen, maar het toch wel logisch is. Vooral het einde zag ik niet aankomen. Het einde vond ik wel echt goed. Ik kan niet wachten op het volgende deel van de Bron-reeks.

Ik voel me als een veertje, licht en onschuldig. Het vallen geeft me een gevoel van vrijheid, van geluk, van liefde.

Uit ‘ziel’, pagina 7

Zoë is een leuk personage waar ik me goed in kon inleven. Ik kreeg een goed beeld van haar en begreep haar. Ook in de andere personages kon ik me inleven.

Het boek las erg vlot, ik las hem in een dag uit. Het ging niet te snel en ik vond niet onduidelijk. De spanning zat er ook goed in en het werd alleen maar spannender.

‘Als er echt iets mis met me is, of als ik ga sterven of zo, wil ik dat wel weten!’

Uit ‘ziel’, pagina 75

Het boek was in een paar delen opgebouwd en dat was ook wel fijn. Zo werd het nog duidelijker en bij elk deel kwam een spannende cliffhanger.

Dit boek kan ik een page-turner noemen. Ik kon hem nauwelijks wegleggen! En ook de schrijfstijl was erg fijn. De omgevingen, personages en gebeurtenissen werden op een goede manier beschreven, waardoor ik me nog beter in het boek kon inleven.

Het zal geen verrassing meer zijn dat ik dit boek 5 sterren geef. Het is echt een spannende Young Adult thriller die ik je aan kan raden.

Baeckens Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s