Recensie: stille waters (Team Mortis #11)

Stille waters is geschreven door Bjorn van den Eynde. Het boek kwam oktober 2020 uit bij Beackens Books. Het is een hardcover van 272 pagina’s. Klik hier voor meer informatie.

Flaptekst

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media: als deel van een groep gemaskerde strijders ontneemt ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader. De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand? Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. Ze kan niet opnieuw iemand verliezen.

Wat vind ik van dit boek?

Dit is niet het eerste boek dat ik van de ‘Team Mortis-serie’ las. De andere boeken vond ik erg leuk en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar dit deel. Het boek heeft ook een prachtige cover.

Het idee dat ze zijn glimlach niet meer zou zien sneed dwars door haar hart en ziel.

Uit ‘stille waters’

Ik begon met lezen en in het begin zat ik meteen in het verhaal, helaas werd dat na een paar hoofdstukken minder. Het was wel leuk, maar niet meer dat ik echt door wilde lezen. Dat bleef gelukkig niet het hele boek zo, richting het einde werd het weer een boek dat ik nauwelijks weg kon leggen.

Er gebeurde veel in het boek en er zaten ook cliffhangers in het boek. In stille waters zaten meerdere verhaallijnen door elkaar, maar aan een van de verhaallijnen werd minder aandacht besteed dan aan de andere, hier kan ik zonder spoilers te vertellen niet meer over schrijven. De andere verhaallijnen vond ik duidelijker en pakkender geschreven.

‘Jawel, jawel. In Titanic werkte het prima. Nooit die film gezien?’

Uit ‘stille waters’.

Wel was het spannend en kon ik met de personages meeleven. Er zaten best een aantal personages in het boek en wat ik erg leuk vond is dat je vanuit verschillende perspectieven leest. De afwisseling die er daardoor ontstond vond ik erg prettig lezen.

Zoals ik al schreef gebeurde er veel, maar dat was alleen maar leuk. Het tempo was ook goed. Het las vlot, maar niet té snel.

Ik vond het een goede Young Adult thriller die ik ook aanraad. Ik geef hem 3.5 sterren.

Uitgeverij Baeckens Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s