Recensie: Een onfortuinlijke geschiedenis

Een onfortuinlijke geschiedenis is geschreven door Grace Hitchcock. Het boek kwam januari 2021 uit bij KokBoekencentrum. Het is een paperback of e-book van 320 pagina’s. Klik hier voor meer informatie over het boek of om hem te bestellen.

Flaptekst

Een spannende historische roman over een jonge vrouw die onterecht wordt opgenomen in een psychiatrische instelling.

‘Een onfortuinlijke geschiedenis’ van Grace Hitchcock gunt de lezer een kijkje achter de gesloten deuren van een psychiatrische instelling, waar de kerngezonde Edyth Foster en de undercover journaliste Nellie Bly naar een manier zoeken om te kunnen ontsnappen.

New York, 1887. De erfgename Edyth Foster voelt niet de behoefte zich te voegen naar wat de maatschappij van haar verwacht. Ze leeft zich uit en geniet van haar excentrieke hobby’s, zoals schermen en fietsen op haar vélocipède. Maar vlak voor haar vijfentwintigste verjaardag, wanneer ze eindelijk over haar erfenis zal kunnen beschikken, laat haar oom, die het geld voor haar beheert, haar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar sluit ze vriendschap met undercover journaliste Nellie Bly. Hun toekomst ziet er grimmig uit… zullen ze erin slagen een weg naar buiten te vinden en hun ware zelf te heroveren?

Wat vind ik van dit boek?

De flaptekst sprak me heel erg aan. Het boek klinkt namelijk erg mooi en historische romans is een genre die ik graag lees. Ook de cover is echt prachtig. Het geeft de sfeer goed weer. Een oud huis op de achtergrond en een aantal bloemen op de voorkant. Het is echt heel mooi gemaakt.

Het gaat natuurlijk om de binnenkant van het boek. Ik heb dit boek niet weg kunnen leggen. Ik las hem in één middag uit. Het boek leest vlot en er gebeurt veel, gelukkig gaat het nooit té snel. Het tempo is erg goed.

Het psychiatrisch ziekenhuis waar Edith in belandt, heeft echt bestaan. Voor dit boek heeft de schrijver, Grace Hitchcock, het waargebeurde verhaal van undercoveragent Nellie Bly bestudeert. Nellie Bly ging undercover in het ziekenhuis en schreef daarover in haar boek ‘Ten Days in a Mad-House.’ Nellie komt ook in ‘een onfortuinlijke geschiedenis voor’ en sluit vriendschap met Edith.

Tijdens het lezen wissel je tussen twee perspectieven. Tussen die van Edith Foster en die van Bane. Beide personages zijn goed uitgewerkt en ik kon me in Edith en Bane inleven. Edith heeft excentrieke hobby’s, als fietsen en schermen. Bane is haar schermleraar en beste vriend.

Ook de andere personages zijn goed beschreven. Ik wist altijd precies wie welk personage was en wat voor soort persoon dat was. Dat was erg fijn bij het lezen, want daardoor kon ik me goed in de personages inleven.

De omgeving in het boek, met name het psychiatrisch ziekenhuis, is erg goed beschreven. Ik kon me een goed beeld vormen van hoe de plaatsen eruit zagen.

Ik vind dit boek een echte aanrader, omdat het zo ontzettend fijn leest. Het verhaal is goed opgebouwd en al vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Kortom een boek dat ik 5 sterren geef.

Uitgeverij KokBoekencentrum, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s