Blogtour: het verdoemde verbod

Het verdoemde verbod is geschreven door Jakim Kravanja. Het boek kwam januari 2021 uit bij Novel Rebels Uitgevers. Het is een paperback of e-book van 366 pagina’s. Klik hier voor meer informatie.

Flaptekst

“De enige manier om haar te bevrijden is om mij te bevrijden. Wat dacht je ervan om een verdoemd verbond met mij te sluiten?”

Flaptekst ‘het verdoemde verbod.’

De dertienjarige Cara voelt zich alleen en niet-begrepen. Haar knuffelbeer is haar enige vriend. Hij is ook het enige aandenken aan haar moeder, die jaren geleden is verdwenen. Als Cara erachter komt dat de Demonenkoning haar moeder heeft ontvoerd, sluit ze met hem een verbond: in ruil voor haar hulp bevrijdt hij haar moeder. Samen met haar knuffelbeer reist ze naar andere werelden. Daar komt ze in aanraking met eigenaardige rassen en bijzondere krachten. Cara beseft dat haar samenwerking met de Demonenkoning niet zonder gevolgen is. Cara staat voor de onmogelijke keuze: het heelal redden of haar moeder bevrijden.

Wat vind ik van dit boek?

Dat ik mee mocht doen aan de blogtour van ‘het verdoemde verbod’ vond ik erg leuk. Het boek klinkt namelijk erg goed. Op de flaptekst staat ook deze quote die me nog nieuwsgieriger maakte naar het boek:

“De enige manier om haar te bevrijden is om mij te bevrijden. Wat dacht je ervan om een verdoemd verbond te sluiten?”

Quote flaptekst ‘het verdoemde verbond’.

Wat ik ook leuk vind aan het boek is dat Cara, in de eerste instantie, een heel normaal meisje is. Ja, in het weeshuis vind iedereen haar vreemd omdat ze op haar dertiende nog met haar knuffelbeer praat. Ze wist nog niets van de magie die er in haar wereld is, dit was voor het lezen ook fijn, want je leerde samen met Cara de magie in de wereld kennen.

Het boek leest voor het grootste deel erg vlot, maar sommige delen vond ik iets te langzaam lezen. Gelukkig las het meestal wél fijn, maar de langzame stukken waren wel vervelend. Soms vond ik het ook wat onduidelijk wat er gebeurde, omdat het op die momenten te snel ging. Het tempo vond ik erg afwisselend, wat minder fijn aan het boek was.

Cara is goed beschreven. Ik leerde haar al snel goed kennen en kon me in haar inleven. Ook de andere personages waren goed beschreven en ik wist altijd wel wie wie was.

Aan de binnenkant van het boek staat telkens als ze een nieuwe wereld binnengaat een mooie tekening. Het zorgt er ook voor dat het duidelijk is wanneer je op welke plek bent.

Ik raad het boek wel aan, en geef het 3.5 sterren. Het is een boek dat ik met plezier heb gelezen en dat je meeneemt in de wereld van Cara.

Novel rebels, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s