Recensie ‘Het lastige leven van Léa Olivier’. (De stripversie)

“Ik vind het een superleuke strip omdat je dan ook ziet hoe de personages eruit zien, alleen had het van mij ietsjes uitgebreider gemogen, want ik had hem veel te snel uit!”

Cruz (mijn jongere zusje die deze strip ook gelezen heeft).

Dit is de eerste striproman, gebaseerd op het eerste deel, verloren, van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. Het boek kwam uit bij uitgeverij Kennes.

Flaptekst stripboek

Welkom in de wereld van Lea Olivier, met heel veel vriendschap, de eeuwige strijd tegen de coole gang, wat familiezorgen, belangrijke vragen over het leven en liefdesperikelen. Best wel een lastig leven, dus. Hoe dan ook, er kan gelukkig altijd gelachen worden.

Wat vind ik van het stripboek?

Nadat ik alle tien de delen heb gelezen (en de elfde komt binnenkort uit!!) begon ik in het stripboek van deel 1.

Hoe Léa, Marilou en Maude eruitzagen wist ik natuurlijk al door de covers van de boeken. Ik wist natuurlijk ook al door de beschrijvingen hoe de personages eruitzagen, maar over sommige personages zoals Eloi was ik toch wel verrast. Dat was verder niet vervelend of zo iets, maar het was leuk omdat door de strip de personages nog meer tot leven kwamen.

De strip leest ontzettend vlot. In de strip lees je dialogen tussen de personages, maar ook chat berichten tussen Marilou en Léa, wat erg leuk was. De tekeningen waren erg mooi en ik vond ze goed bij het boek passen.

Het stripboek zat heel leuk in elkaar. De gebeurtenissen volgde elkaar snel op. Ondanks dat het korter was dan het echte boek had het dezelfde sfeer. Het was erg leuk dat ik nu een nog beter beeld van de omgeving kreeg.

Wat nu wel duidelijk is, is dat ik de strip erg leuk vond. Het zat goed in elkaar en is erg leuk om te lezen. Ik raad het stripboek dan ook aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s