Blogtour: koninklijke magie (overstekers #3)

Koninklijke magie is het derde deel van de overstekers trilogie. Het boek is geschreven door Petra Doom. Het boek kwam januari 2021 uit bij Hamley Books. Het is een Young Adult fantasy. Het boek telt 630 pagina’s.

Flaptekst koninklijke magie:

Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen. Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken… Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden? Koninklijke magie is de spannende ontknoping van de urban fantasy-reeks Overstekers.

Wat vind ik van dit boek?

Allereerst wil ik even zeggen dat ik deze hele trilogie ontzettend leuk vind. Ik heb er heel erg van genoten, maar het derde deel was mijn favoriet. De boeken werden elk deel dikker, maar dat was zeker niet erg, want de boeken lazen erg vlot.

Koninklijke magie lees je net als de andere boeken vanuit Mirabel. Ze is een leuk personage, maar ik vind haar ook erg realistisch. Ze is dapper, maar twijfelt ook weleens, wat natuurlijk heel normaal is. Tijdens het lezen leerde ik haar steeds beter kennen. Ze is goed beschreven, waardoor ik zelf ook een goed beeld kreeg bij hoe ze is en hoe ze eruit ziet.

Ook de andere personages zijn goed beschreven. Ik vond het leuk dat er in dit boek weer een aantal nieuwe personages zitten, maar dat de personages uit de eerste boeken ook weer terugkwamen.

Dit boek speelt zich af in Aeterna af, aan het hof. In tegenstelling tot de andere delen die zich op aarde afspelen. Van Aeterna kreeg ik een goed beeld. Natuurlijk wist ik al wel een beetje hoe die wereld was, aangezien Mirabel het er soms over heeft gehad in de eerdere boeken. Toch was de wereld nog nieuw voor me. Petra Doom heeft de wereld echt tot leven weten te wekken.

In dit boek komen natuurlijk veel wezens voor die in het echt niet bestaan. Ook die heeft Petra Doom nog realistisch weten te maken. Ik weet over de meeste wezens nu wel hoe ze eruit ziet en wat voor eigenschappen ze hebben. Dat vind ik erg knap gedaan van deze schrijfster.

De spanning wordt erg goed opgebouwd. Het gebeurde veel en er waren een aantal losse eindjes die pas op het laatste moment werden opgelost. Dat vond ik erg goed.

Wel vond ik dat het soms net iets te lang over een onderwerp doorging. Dat is wel jammer, want dat haalde de spanning soms even weg en vond ik het toch iets minder worden.

Ik heb ontzettend van het boek genoten. Ik geef hem 4.5 sterren en raad de hele serie aan. Dit is een leuke serie om even in een andere wereld te verdwijnen.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s