Recensie: rivalen (Het lastige leven van Léa Olivier #10)

Rivalen is het tiende deel van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. De boeken zijn geschreven door Catherine Girard-Audet. Het boek is vertaald door Iris de Haan. Het boek is een paperback. Het boek is uitgegeven door Kennes uitgeverij.

Flaptekst ‘rivalen’:

Léa heeft afscheid genomen van de Donutkoning en haar laatste jaar op de middelbare school gaat van start. Maar het begin van het nieuwe schooljaar gaat gepaard met een grote verrassing: de komst van Bianca Gosselin, de-nieuwe-leerlinge-die-alles-kan, waardoor ze zich wat slecht bij voelt. Léa moet niet alleen leren omgaan met deze nieuwe rivale, maar ook in team werken met Maude en haar grillen, haar verliefde broer Felix opbeuren, die een echte softie geworden is, en Marilou ondersteunen in haar nieuwe missie JP terugwinnen?. Nu Léa belangrijke beslissingen moet nemen over haar toekomst, laat ze ook haar hart spreken, en trekt ze alles in twijfel. Talrijke hindernissen, en de meiden van de coole gang, versperren de weg naar haar einddiploma!

Wat vind ik van dit boek?

De cover is zo mooi en de flaptekst sprak me ook bij dit boek erg aan. Jammer genoeg is dit het laatste boek van de serie dat al uitgekomen is. Ik vind het toch wel jammer dat de serie nu uit is, want ik heb er ontzettend van genoten. Toch zal dit niet de laatste recensie over de serie zijn, want volgende week maandag zal de recensie van de striproman van Léa Olivier ook nog online komen!

Dit is mijn favoriete deel van de serie. Het was opnieuw erg grappig en leuk. Ook dit deel las vlot en vanuit mailtjes en chatberichten.

Toch vond ik dit deel beter dan de andere. Er gebeurde erg veel en ik las het boek in een dag uit, ik kon hem gewoon niet weg leggen.

Léa heeft een nieuwe rivale, Bianca. Vooroordelen komen in dit boek naar voren en ook dat die niet altijd waar blijken te zijn… Gelukkig voor Léa kan Maude het ook niet goed met Bianca vinden. Het probleem is dat Léa moet samenwerken met Maude.

Je leest het al, er gebeurd erg veel en er verandert ook veel. Ze moet nu ook nog eens kiezen wat ze wil gaan studeren, iets wat erg moeilijk is. Ik vind het goed dat de schrijfster serieuze onderwerpen combineert met humor.

Ik zal het maar meteen zeggen, ik geef dit boek 5 sterren. Wat heb ik hier toch van genoten, van de hele serie eigenlijk. De vorige recensies zijn nog steeds te lezen en ik raad hem zeker aan!

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s