Recensie: Het landhuis

Het landhuis is geschreven door Anne Jacobs. Het is een paperback van 414 pagina’s. Het boek kwam november 2020 uit bij Xander uitgevers.

Flaptekst: Het landhuis

Franziska kan het niet geloven: ze is eindelijk terug op haar landgoed Dranitz. Tijdens de onrust van de Tweede Wereldoorlog is ze samen met haar moeder gevlucht en was er lange tijd geen weg meer terug. Ze is echter altijd blijven verlangen naar haar thuis, naar de betoverende tijden van voor de oorlog, toen ze nog droomde van een leven aan de zijde van haar grote liefde Walter. Alles leek mogelijk, maar de oorlog heeft Franziska en Walter uit elkaar getrokken en hun droom uiteen laten spatten. Het landgoed is vervallen en Franziska wil er alles aan doen om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. En hoewel haar terugkeer niet alleen positieve herinneringen met zich meebrengt, is ze Walter nooit vergeten en geeft ze de hoop niet op…

Wat vind ik van dit boek?

Wat een mooie cover! Het enorme landhuis aan de overkant van het meer is erg mooi en de titel valt goed op.

Wat ik een van de leukste elementen uit het boek vind is dat je vanuit zoveel perspectieven leest. Uit die van Fanziska in het ‘nu’, maar ook uit die van Franzi (hoe Franziska vroeger genoemd werd) in 1940. En vanuit de dagboeken van haar zusje, vanuit haar kleindochter, vanuit personages om haar heen. Dat vind ik erg mooi gedaan en zorgt ervoor dat het boek vlot en fijn leest.

Het enige wat ik daar minder fijn aan vond, is dat het in het begin van het boek wel verwarrend was. Toen kende ik de personages nog niet en werd er wel heel veel gewisseld. Gelukkig werd dat me later wel duidelijk en kon ik me in de personages inleven.

De afwisseling tussen de ‘nu’ en de verleden tijd is ook erg goed beschreven. Het zat knap in elkaar en het verleden komt ook in het ‘nu’ terug. Er zitten meerdere verhaallijnen in, maar alles heeft met elkaar te maken.

De omgeving vond ik ook erg goed beschreven. Bij het landhuis en de andere plaatsen kon ik me een goed beeld vormen, wat voor het lezen erg fijn was.

Ik vond het een mooie roman die ik ook aanraad. Ik geef het boek 4 sterren.

Xander uitgevers, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s