Recensie: Drakenhart

Drakenhart is geschreven door Nanouk Kira. Het is een fantasy van 327 pagina’s. Het boek kwam uit bij uitgeverij Macc

Flaptekst ‘drakenhart’

In Dremséa werkt Durégo Eron eraan om drakenridder te worden, een titel die hem de kans geeft om zijn familie trots te maken en zijn verleden achter zich te laten. Als hij bijna zijn titel krijgt, wordt Ydrá, de dochter van de stadsheer, ontvoerd. Om haar vrij te krijgen zal Durégo een reeks opdrachten moeten voltooien. Hij doet zijn best, a l krijgt h i j steeds meer het idee dat e r een achterliggende reden is voor Ydrá’s gevangenneming. Haar ontvoerder kent geheimen die zelfs voor Durégo onbekend waren. 

Om Ydrá te redden zal Durégo deel moeten nemen aan een spel waarvan hij de regels niet kent. Een spel waarin hij net zo gevangen lijkt als de drekar die hij wil bevrijden. 

Drakenhart is het eerste deel van de Drakenhart-serie. 

Wat vind ik van dit boek?

Drakenhart is het eerste deel van de drakenhart-serie en heeft een cover die al een paar elementen uit het boek laat zien. Het laat een ridder zien met zwaard dat later in het verhaal nog een paar keer terugkomt. Ook zie je een draak en op de achtergrond een stad.

Toen ik begon met lezen zat ik niet gelijk in het boek. Het pakte me gewoon niet meteen. Na een aantal hoofdstukken zat ik er een tijdje wel in, want het werd erg spannend en ging vlot, maar niet té vlot.

Jammer genoeg vond ik het, toen het einde naderde, weer wat minder fijn lezen. Het tempo vond ik daar wat te laag liggen en soms werd er wel heel veel informatie in een keer gegeven. Het einde las dan weer wél vlot.

Hij voelde een steek van medelijden met Ydrá. Op het eerste oog leek de familie van de stadsheer gelukkig. Net als die van Durégo. Dat betekende niet dat er niet werd gelogen als dat het hoofd van de familie uitkwam.

Durégo, pagina 43 van ‘drakenhart’

Het boek vond ik dan ook erg wisselend. Het ene moment kon ik niet stoppen met lezen en het andere vond ik het minder fijn lezen. Gelukkig las het boek vaker wel fijn dan niet. Ook zaten er in het boek een aantal plottwists, wat voor extra spanning in het boek zorgde.

Durégo is het hoofdpersonage. Hij wil drakenridder worden om zijn familie trots te maken en eindelijk zijn verleden achter zich te kunnen laten. Ydrá is een vriendin van hem en hij heeft er dan ook veel voor over om haar vrij te krijgen. Ik vond Durégo goed beschreven, ik kon me in hem inleven.

De andere belangrijke karakters begreep ik ook. Ik wist wel wie wie was en wat voor soort persoon iemand was. Dat heeft Nanouk Kira op een goede manier beschreven.

Durégo maakt een heel avontuur mee en ik ben dan ook wel positief over het boek. Het leest (een groot deel) vlot en leuk en ik kon me goed in de personages inleven. Ik geef dit boek 3 sterren.

Nanouk Kira & Uitgeverij Macc, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s