Interview met Sandra J. Paul

Ik mocht Sandra J. Paul interviewen. Ze is de auteur van o.a. ‘mijn waarheid’, de recensie over dat boek kun je hier lezen. De eerste 2 vragen hebben volgers op Instagram ingestuurd. Vraag 2 tot en met 8 heb ik zelf bedacht.

1. Wat vond je het leukste aan het schrijfproces?

Het puzzelen van het hele verhaal, tot het allemaal netjes in elkaar paste. Ik had een idee in mijn hoofd uiteraard, maar het zien tot leven komen, was erg bijzonder voor me.

2. Wat is je favoriete personage uit dit boek?

Ik heb een zwak voor alledrie, ik kan niet kiezen, vrees ik. 😉

3. Hoe ben je op het idee gekomen om voor  ‘mijn waarheid’ twee kanten van het verhaal te vertellen?

Dat is gekomen omdat ik me erg interesseer in hoe mensen zich gedragen en hoe we allemaal onze eigen versie van een verhaal hebben. Als je die twee versies volledig uit elkaar trekt en beiden laat vertellen hoe zij het zien, dan kom je op een interessant gegeven uit. De lezer wordt immers bevooroordeeld door wiens versie hij of zij op dat moment te horen krijgt.Zo kwam dit boek tot stand.

4. Je hebt niet alleen thrillers geschreven, maar ook jeugdboeken. Is er een genre dat je het liefst schrijft of wissel je liever af?

Ik wissel heel graag af. Bij jeugd kan ik me nog meer laten gaan, bij volwassenen telt elk klein detail des te meer. Het heeft beiden zijn charmes, maar ik vind de reacties van kinderen (en ouders) wel heel erg fijn. Tegelijkertijd vind ik ook de reactie van volwassenen op mijn spannende boeken ook weer heel leuk. Dus ook daar kan ik eigenlijk niet kiezen (sorry!)

5. Hoe kom je op het idee voor je personages?

Dat kwam organisch. Nathan en Elias zaten altijd al in mijn hoofd, ik wist heel snel wie ze zouden worden. Natalie was voor mij een vrouw die zichzelf bijna heeft opgedrongen. Ik wist wie zij was, hoe zij eruit zag en hoe haar leven in elkaar zat. De drie pasten perfect bij elkaar, ik heb er geen seconde over getwijfeld.

6. Wilde je altijd al schrijfster worden, en hoe kwam je daarbij?

Ja, mijn leven lang al, maar ik dacht vroeger altijd dat dit nooit zou lukken, omdat het zo’n verre droom leek. Ik heb mezelf leren lezen, en schreef van kindsbeen af al verhaaltjes, die later dan boeken werden, maar het heeft wel lang geduurd voor ik er echt iets mee deed. Vroeger was dat door mijn werk en mijn gezin niet aan de orde.

7. Ik zou graag meer van je willen lezen, na het lezen van ‘mijn waarheid’. Kan je alvast een klein beetje vertellen over een aankomend boek?

Ik ben momenteel De Vergeten Tuin aan het afronden, dat is mijn derde jeugdboek in de Kraaidorp-reeks na De Duistere School en Het Verlaten Huis. Mijn volgende spannende boek zal Paniek heten en is ook weer iets anders dan anders. Het gaat over een dodelijke schietpartij op een universiteit, en de onmiddellijke gevolgen daarvan. Intussen ben ik ook aan andere jeugdprojecten bezig.

8. En welke schrijftip heeft jou het meest geholpen

Nooit opgeven, en altijd jezelf blijven. Je schrijft in de eerste plaats voor jezelf, verloochen dat nooit. 

Dit was het interview alweer. Heel erg bedankt Sandra J. Paul!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s