Recensie: Malorie

Malorie is geschreven door Josh Malerman. Het boek kwam november 2020 uit bij A.W. Bruna. Het is een Thiller en het vervolg op ‘Bird Box’. Het is een paperback van 320 pagina’s. Het boek is uit het Engels vertaald door Erik de Vries.

De flaptekst van Malorie:

Twaalf jaar nadat Malorie en haar kinderen de rivier op voeren op zoek naar veiligheid, zijn blinddoeken nog steeds het enige wat de mensheid kan behoeden voor een gruwelijk einde.
Eén blik op de wezens die de wereld bevolken zal iemand immers tot onuitsprekelijk geweld drijven. Er is nog steeds geen verklaring voor deze gebeurtenissen. En geen oplossing.
Dan krijgt Malorie verbijsterend nieuws. Voor het eerst in jaren is er een sprankje hoop. Iemand van wie ze heel veel houdt is misschien nog in leven.
Malorie staat voor een onmenselijke keuze: blijft ze in haar veilige, beschermde omgeving? Of begeeft ze zich in de duisternis, op weg naar een hoopvollere toekomst?

Wat vind ik van dit boek?

‘Malorie’ is het vervolg op ‘Bird Box’, die je ook van de film kunt kennen. Zelf heb ik ‘Bird Box’ alleen als film gezien en (nog) niet gelezen. Ik was door ‘Bird Box’ extra nieuwsgierig in dit boek geworden. En kijk deze cover dan! Wauw, wat mooi gemaakt en wat een spannende uitstraling.

Malorie is wat er ná ‘Bird Box’ gebeurd. Twaalf jaar daarna, om precies te zijn. Maar dat niet meteen, eerst lees je vanuit twee jaar later. In dat hoofdstuk wordt de spanning al meteen ontzettend opgebouwd.

Daarna las je nog tien jaar later. Al heel snel wordt het leven Malorie, Tom en Olyphia neergezet. Het was al snel duidelijk hoe ze over elkaar dachten en met elkaar omgingen. De perspectieven wisselde gedurende het hele boek tussen deze drie personages.

De personages werden goed beschreven en ik heb me goed in de personages in kunnen leven. Ook was er gelukkig geen verwarring tussen de personages en was het altijd wel duidelijk.

De spanning blijft erin zitten en er zitten plotwendingen in. Jammer genoeg vond ik het soms iets té voorspelbaar, ondanks de plotwendingen. ‘Malorie’ is goed opgebouwd en het boek is met een sterke schrijfstijl geschreven.

Voor dit boek kan je het beste wel eerst het eerste deel lezen, of de film bekijken. Dan snap je in ieder geval wat meer over de verhaallijn en de wereld waarin ze leven. Toch kan je het wel los lezen, maar dan is het moeilijker alles te begrijpen.

Iets wat ik wat minder vind is dat het einde een beetje afgeraffeld leek. Het ging wel heel snel ineens.

Dit boek is goed geschreven en ik raad hem wel aan. Ik geef dit boek 4 sterren.

A.W. Bruna, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s