Recensie: familie liegt nooit

Familie liegt nooit is geschreven door Karen Mcmanus. Het is een paperback van 288 pagina’s. Het boek kwam december 2020 uit bij Van Goor. Het boek is uit het Engels vertaald door Willeke Lempens.

De flaptekst:

Intrige, bedrog en lang verborgen familiegeheimen

Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.

De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

Wat vind ik van dit boek?

Na het lezen van ‘twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is’ door Karen M. McManus wilde ik dit boek zo graag lezen. Het boek ziet er ook ontzettend spannend uit. De cover geeft de sfeer van het boek goed weer.

Het boek is ontzettend spannend en zit vol plotwendingen. De schrijfstijl is ook in dit boek weer erg fijn om te lezen en ik heb het boek niet weg kunnen leggen.

Je leest dit boek vanuit Milly, Aubrey, Jonah en Allison, toen ze nog 8 was. Alisson is de moeder van Milly. De perspectieven wisselen vaak, maar dat is juist fijn. Zo blijft de spanning erin. De schrijfster heeft elk personage echt een eigen manier van denken gegeven. Tijdens het lezen merkte ik een verschil tussen de personages, wat het alleen maar realistischer maakte.

De personages zijn ook erg goed uitgewerkt. Zoals ik al schreef is er een verschil tussen de personages, ze zijn echt tot leven gekomen in het boek.

De spanning loopt hoog op als het einde nadert. De familie Story heeft geheimen, maar de gruwelijke waarheid komt eindelijk aan het licht….

Het verhaal is ontzettend goed beschreven en het plot zag ik zeker niet aankomen. Ik zat niet eens in de buurt met wat ik verwacht had;)

Het zal je nu niet meer verbazen, na al deze positieve punten. Ik geef dit boek 5 sterren. Echt, lees dit boek ook:).

Uitgeverij van Goor, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s