Recensie: De ex

De ex is geschreven door Nicola Moriarty. Het boek is december 2020 uitgekomen door De Fontein. Het boek is uit het Engels vertaald. Het is een paperback van 352 pagina’s. Het is een thriller.

Flaptekst ‘de ex’:

Georgia valt voor Luke en ze krijgen een relatie, maar al snel blijkt dat zijn ex-vriendin hem niet los wil laten… Een spannende roman van Nicola Moriarty, auteur van ‘De vijfde brief’.

Nicola Moriarty schreef met De ex (The Ex) een indrukwekkende psychologische thriller. Luke is de ware, Georgia weet het zeker. Na alle tegenslag die ze te verduren heeft gehad, is het tijd voor wat geluk in de liefde. Alleen is het jammer dat zijn ex-vriendin Cadence blijkbaar niet wil accepteren dat het over is tussen hen, en stoorzender blijft spelen. Maar Georgia begint te vermoeden dat er meer achter Cadence’ gedrag zit dan alleen wrok over een verbroken relatie. Het lijkt wel of iemand haar volgt. In de gaten houdt. Steeds dichterbij komt… Wie kan ze nog vertrouwen?

Wat vind ik van dit boek?

Wat een geweldige cover! De titel valt goed op en de quote is onheilspellend.

Ze wil hem terug.

Jij staat in de weg…

Quote op cover ‘de ex’

Het boek is opgedeeld in delen. Die opbouw is erg goed en de verschillende delen maakte het extra spannend. Ik zal er niet meer over vertellen, want ik geef geen spoilers;).

In het begin van het boek zijn er een aantal stukjes met de titel ‘de lift’. Dit geven je alvast een blik op de toekomst en wekte mijn nieuwsgierigheid. Wat gebeurde er? Waarom gebeurde dat? En hoe is dat zo gekomen?

Georgia is het hoofdpersonage. Ze is goed beschreven en ik kon me in haar inleven. Ik vind haar een leuk hoofdpersonage en erg realistisch. Luke, haar vriend, komt ook vaak in het boek voor en zijn ex, Cadence speelt ook een grote rol in het verhaal.

Ik heb dit boek niet weg kunnen leggen, want wat leest dit boek fijn! De schrijfstijl las vlot en de spanning bleef erin. Het enige wat ik wat minder vond is dat ik het toch een beetje té voorspelbaar vond. Soms kwam er iets, waardoor ik gewoon wist wat er ging gebeuren, en meestal gebeurde dat ook. Alhoewel ik moet zeggen dat ik het plot niet helemaal zag aankomen. Meer kan ik hier niet over zeggen, want ik wil geen spoilers weggeven;).

Het verhaal is realistisch geschreven en de omgeving kwam echt tot leven in dit boek. Nicola Moriarty gaf een goed beeld van Georgia’s familie, appartement en leven.

Ik raad dit boek zeker aan. Het leest vlot en is spannend. Ik geef dit boek 4.5 sterren.

Uitgeverij de Fontein, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s