Recensie: achtbaan (#6 Het lastige leven van Léa Olivier)

Achtbaan is het zesde deel van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. De boeken zijn geschreven door Catherine Girard-Audet. Het boek is vertaald door Iris de Haan. Het boek is een paperback. Het boek is uitgegeven door Kennes uitgeverij.

Flaptekst

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat gaat altijd gepaard met een hele hoop emoties? vooral als je Léa Olivier heet! Léa zit in dezelfde klas als de beruchte coole gang, dus dit jaar belooft weer een heuse nachtmerrie te worden. Maar… Léa is vastbesloten om niet meer met zich te laten sollen en het lukt haar zowaar om af en toe flink van zich af te bijten. Maude en Léa strijden om de aandacht van een hele knappe nieuwkomer en dat brengt de twee aartsvijanden dichter tot elkaar, of toch niet? Over emoties gesproken, Thomas komt naar Montreal, dus dat belooft wat! Thuis is het ook niet altijd makkelijk: Felix lijkt, sinds hij op de tussenopleiding zit, cooler en populairder te zijn dan ooit, en de ouders van Léa bemoeien zich regelmatig met haar schoolwerk! Het ene moment gaat het voor de wind en het andere heeft ze ineens te maken met grote teleurstellingen. Deze herfst lijkt Léa wel in een achtbaan te zitten met al die ups en downs. Haar leven is dus nog steeds… erg lastig!

Wat vind ik van dit boek?

Het vorige deel las ik vanuit Maude, dus het was weer even wennen om vanuit Léa te lezen. Wel vond ik dat ontzettend leuk. Vooral dit jaar. Er is veel verandert, want het nieuwe schooljaar is begonnen en haar broer gaat nu naar de tussenopleiding!

Al vanaf het begin van dit boek zat ik er weer in. Léa is erg goed beschreven. Ze lijkt wel tot leven te komen tijdens het lezen. Ze schrijft erg grappig en is altijd eerlijk tegen haar vriendinnen.

Net als in de andere delen (behalve in Maude) lees je vanuit chat-berichten, e-mails en vragen op een blog. De dialogen zijn goed beschreven, ondanks dat het via mailtjes is. Léa en Marilou mailen elkaar alsof je er écht bij bent, wat erg prettig leest.

De personages hebben echt een heel eigen persoonlijkheid en dat is erg fijn bij het lezen. Allemaal worden ze op een hele andere manier neergezet. Ook is het erg origineel en is het leuk dat er zo veel mailtjes en chatberichten in het boek beschreven staan.

De schrijfstijl vind ik écht fijn lezen. Ik vlieg door de boeken en de serie heen. Wat lezen deze boeken toch leuk! Ik kan niet wachten op het volgende deel.

Ik raad ook dit deel aan en geef ik het boek 4 sterren! Ik kan je überhaupt de hele serie aanraden, ze lezen zo vlot!

Kennes boeken, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s