Recensie: Een tijd om nooit te vergeten

Een tijd om nooit te vergeten is geschreven door Jennifer Robson. Dit boek kwam december 2020 uit bij Kokboekencentrum. Het is een paperback van 400 pagina’s. Het is een historische roman.

Flaptekst ‘een tijd om nooit te vergeten’

Een meeslepende historische roman over twee borduursters die de bruidsjapon van prinses Elizabeth maken, niet wetend dat dit hun leven voorgoed zal veranderen.
‘Een tijd om nooit te vergeten’ van Jennifer Robson biedt een uniek en aangrijpend inkijkje in het atelier waar de beroemde bruidsjapon van prinses Elizabeth werd gemaakt.
In de roerige tijden vlak na de Tweede Wereldoorlog worden borduursters Ann Hughes en Miriam Dassin uitgekozen voor een bijzondere opdracht: het maken van de bruidsjapon van prinses Elizabeth. Voor hen een kans om toe te werken naar een betere toekomst. Meer dan een halve eeuw later stuit Anns kleindochter op een paar geborduurde bloemen in de spullen van haar overleden grootmoeder. Als ze ontdekt dat het dezelfde bloemen zijn als die op de bruidsjapon van koningin Elizabeth, gaat ze op onderzoek uit.
Jennifer Robson introduceert drie onvergetelijke heldinnen, die met elkaar verbonden zijn door gedeelde pijn, vriendschap en de transformerende kracht van liefde.

Wat vind ik van dit boek?

Wauw, wat een prachtig boek was dit! Ik weet nu al dat ik dit boek nog eens zal herlezen. Ik zal straks schrijven waarom ik dit zo’n goed boek vind. Eerst wil ik de prachtige cover even benoemen. Want die is echt heel mooi:).

Ze werkt nu al elf jaar voor Mr. Hartnell. Je zou denken dat haar hart inmiddels niet meer sneller ging kloppen als ze eraan dacht dat haar handwerk door de koningin gedragen werd.

Ann, pagina 9

Tijdens het lezen wisselen de perspectieven tussen de drie hoofdpersonages. Tussen Ann Hughes en Miriam Dassin, twee naaisters die de bruidsjapon van prinses Elizabeth maakte, en tussen Heather, de kleindochter van Ann.

Het verhaal van Ann en Miriam speelt zich in Londen af, in 1947. Vlak na de tweede wereldoorlog dus. Heathers’s verhaal speelt zich af in 2016, in Toronto. Beide plaatsen en levens van de personages waren erg goed beschreven.

Ze knipperde haar tranen weg. Ze stak het garen in de naald. Ze legde haar vingertoppen op de schim van de stof. En ze begon opnieuw.

Miriam, pagina 32

Alle personages zijn erg goed beschreven. Ze hadden alle drie een ander karakter en dat was ook duidelijk in het verhaal. Veel bijpersonages waren er niet, maar de bijpersonages die er waren, waren heel erg goed beschreven.

De tijd verhaallijn van Heather en die van Ann en Miriam komen goed samen aan het einde en de afwisseling tussen Heather en Ann en Miriam is erg leuk. Alhoewel de verhaallijnen van Anne en Miriam mijn favoriete verhaallijnen waren;).

Oma’s bloemen konden onmogelijk van de japon zelf komen, want die stond ergens in een museum opgesteld, of lag op de zolder van Buckingham Palace. Bovendien zou niemand ooit de bruidsjapon van de koningin verknippen.

Heather, pagina 103

Het verhaal is goed opgebouwd en de schrijfstijl van Jennifer Robson leest erg fijn. Ik kan dit boek een page-turner noemen, want ik heb hem nauwelijks weg kunnen leggen. Wel vond ik dat er soms iets te veel informatie gegeven werd in een keer.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren!

Kokboekencentrum, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s