Recensie: Maude (#5 Het lastige leven van Léa Olivier)

Maude is het vijfde deel van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. De boeken zijn geschreven door Catherine Girard-Audet. Het boek is vertaald door Iris de Haan. Het boek is een paperback. Het boek is uitgegeven door Kennes uitgeverij.

Flaptekst ‘Maude’

Lief dagboek, Hier ben ik weer, na een pauze van vier jaar. De laatste (en enige) keer dat ik je heb geschreven, was toen mijn ouders gingen scheiden. Aangezien mijn leven nu heel wat spannender is dan toen, zal ik me nog eens voorstellen, zodat je weet met wie je te maken hebt: ik heet Maude, ik ben bijna veertien jaar en ik ben de bijenkoningin. Jij bent straks getuige van de milieufreak-praatjes van Marie-Doos (de onuitstaanbare vriendin van mijn vader), de knipperende wimpers van al die heksen die mijn vriendje José proberen te versieren, de wanhopige pogingen van mijn vriendinnen om net zo populair te worden als ik, en vooral van mijn schrijftalent. Ik hoop dat alles wat ik je toevertrouw een bron van inspiratie zal zijn voor al mijn toekomstige fans die me zullen bewonderen als ik straks beroemd ben! Maude xox

Wat vind ik van dit boek?

Wow, het vijfde deel alweer! Dit deel is anders dan de andere delen tot nu toe. En dan bedoel ik niet omdat het een ander deel is met een andere verhaallijn, nee het is een boek met een heel ander hoofdpersonage: Maude.

Later in de serie komt er nog een ander deel dat niet vanuit Léa is, dat deel is namelijk vanuit Marilou geschreven, de rest van de serie is via Léa.

Maude en Léa kunnen het niet goed met elkaar vinden en tot nu toe was ik daar getuige van in de vorige vier delen. Maude was niet bepaald aardig tegen Léa en nu las ik Maudes kant van het verhaal.

In Léa’s boeken lees je via mails en chatberichten. In Maude zijn er ook wel mails en chatberichten, maar is het grootste deel vanuit haar dagboek. Ik vond dat zo leuk. Maude is een heel ander personage dan Léa en ook tijdens het lezen merk je dat goed.

Ook dit deel las ontzettend vlot en prettig. Het las zo vlot en zat vol humor. Ik denk dat dit mijn favoriete deel tot nu toe is! Ik zou eigenlijk wel meer vanuit Maude willen lezen, maar ik heb ook zin om straks weer vanuit Léa te lezen.

Dit boek geef ik ook meer sterren dan de vorige delen. Ik geef deze namelijk 4,5 sterren. Ik heb er zo van genoten en nogmaals: deze serie is echt ontzettend leuk om te lezen!

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s