Recensie: Een vloek zo eenzaam

Een vloek zo eenzaam is geschreven door Brigid Kemmerer. Het boek is uit het Engels vertaald door Merel Leene. Deze hardcover telt 480 pagina’s en kwam november 2020 uit bij Blossom Books.

De flaptekst van ‘een vloek zo eenzaam’

‘Word verliefd. Verbreek de vloek. Red het koninkrijk.

Quote op cover ‘Een vloek zo eenzaam’.

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Wat vind ik van dit boek?

Deze cover is zo mooi! En als je het boek openslaat staat daar een ontzettend mooie cover. De letters zijn een beetje regenboog. Op de foto is dat een beetje te zien.

Aan de binnenkant van het boek staat een prachtige illustratie van Till and Dill. Ook staat er een mooie kaart in het boek die meteen overzicht geeft.

Misschien ken je dit boek al in het Engels ‘A curse so dark and lonely’. Toevallig had ik een paar weken geleden met een vriendin de Engelse editie gevonden. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat deze nu naar het Nederlands werd vertaald.

Ik zal weer achttien zijn.
Voor de driehonderdzevenentwintigste keer.

Rhen, pagina 12

Dit boek heeft mijn verwachtingen zeker ingelost. Het leuke is, is dat het op Belle en het Beest gebaseerd is, maar toch heel anders is. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is goed beschreven.

Harper was mijn favoriete personage. Ze blijft zichzelf en wordt niet meteen stapelverliefd op Rhen. Ook gaat ze niet overal braaf in mee en blijft ze bij haar eigen mening. Soms is ze misschien iets té koppig… Ik kon me goed in haar inleven en begreep wat en waarom ze iets deed.

In mijn fantasie voelde ik me al helemaal woest en levensgevaarlijk.
In werkelijkheid lukt het me zelfs nauwelijks om een mes zo te gooien dat het rechtop in de grond blijft staan.

Harper, pagina 166

Rhen is ook een leuk personage, maar ik vond hem soms iets te oppervlakkig beschreven. Toch kon ik met hem meeleven.

Ik heb hem nauwelijks weg kunnen leggen. Het boek zit vol plotwendingen en blijft spannend. Alhoewel ik vond dat er soms iets te weinig informatie gegeven werd. Dit zorgde soms voor een beetje verwarring, maar anderzijds ook dat ik erachter wilde komen.

Dit boek is sprankelend, magisch en een echte page-turner. Het zal geen verrassing te zijn dat ik dit aanraad. Ik geef dit boek 4 sterren.

Uitgeverij Blossom Books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s