Recensie: Slapen in een zee van sterren

Slapen in een zee van sterren is geschreven door Christopher Paolini. Het boek kwam oktober 2020 uit bij Boekerij. Het is een paperback van 880 pagina’s.

Flaptekst ‘slapen in een zee van sterren’

Kira heeft altijd al van verre, vreemde werelden gedroomd. Maar nu ontwaakt ze in een nachtmerrie…

Kira Navárez werkt als xenobioloog. Het is haar taak om nog niet gekoloniseerde planeten te inventariseren en te kijken of ze bruikbaar zijn voor mensen. Na jaren van trouwe dienst is ze klaar om haar carrière vaarwel te zeggen en zich te gaan settelen, maar een gruwelijk misgelopen missie gooit roet in het eten. Tijdens een routineklus valt Kira door een gat in een rotsformatie en komt terecht in een ondergrondse kamer. Daar dringt een vreemd soort stof haar beschermende pak binnen. Als Kira vier weken later ontwaakt, blijkt er iets in haar lichaam te huizen…

Dit is het begin van een onvoorstelbare reis door het melkwegstelsel. Als er een verwoestende ruimteoorlog losbarst, lijkt Kira de laatste hoop van de mensheid. Maar is zij in staat de dreiging het hoofd te bieden, terwijl ze haar grootste vijand met zich meedraagt?

Wat vind ik van dit boek?

Wauw, wat een dik boek, ruim 800 pagina’s. Ik zag hem vaak op Instagram voorbij komen en hoorde er veel positiefs over. Dit had mij ook nieuwsgierig gemaakt. En die cover! Het is zo ontzettend mooi gemaakt. In het echt is hij nog mooier dan op de foto;). Ik heb er van genoten, maar hij was niet wat ik ervan verwacht had.

Waarom wat het niet wat ik verwacht had? Ik vond hem erg wisselend. Het ene moment zat ik helemaal in het verhaal en bleef ik verder lezen, maar op het andere moment vond ik hem toch een beetje langdradig. Dan ging het wel heel lang door over hetzelfde, of vond ik een gedeelte niet zo prettig lezen.

Ook gebeurde er heel veel en soms leek er even geen einde aan het boek te komen. Deels omdat er veel plotwendingen in zaten (positief;)) en deels omdat het soms te lang doorging over hetzelfde doorging en het bijna meerdere boeken in een leek te bevatten.

Dit klinkt niet heel positief, maar ondanks dat is het wél een leuk boek dat ik (grotendeels) met plezier heb gelezen. Er zaten meer leuke dan minder leuke stukken in en ook zaten er veel plotwendingen in. Ik had het einde niet helemaal aan zien komen!

De schrijfstijl leest ook erg prettig. Ik ben nooit informatie tekort gekomen. Ook gaf de auteur een goed beeld van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en hoe die wereld in elkaar zit.

Niet alleen van de wereld werd een goed beeld gegeven, ook de personages leken echt tot leven te komen tijdens het boek. Ik kon me goed in de personages inleven en wist altijd precies wie, wie was.

Ik raad dit boek, ondanks de soms wat langdradige stukken, wel aan. Ik geef dit boek 3,5 sterren.

Boekerij, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s