Recensie: Een zondagskind

Een zondagskind is geschreven door Tana French. Het is een thriller. Deze paperback telt 496 pagina’s. Het boek is uit het Engels vertaald door Irene Paridaans. Het boek kwam november 2020 uit bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

De flaptekst van dit boek:

De achtentwintigjarige Toby uit Dublin beschouwde zichzelf altijd als een zondagskind. Hij heeft een onbezorgde jeugd gehad, voelt zich geliefd door familie en vrienden en heeft makkelijk carrière kunnen maken. Totdat hij op een avond bruut overvallen en mishandeld wordt. Om te herstellen zoekt hij zijn toevlucht in het Ivy House, het familiehuis even buiten de stad, vol mooie herinneringen aan vrije zomers die hij daar doorbracht met zijn neef en nicht. Maar niet lang na zijn komst wordt er een schedel in de tuin ontdekt. Terwijl rechercheurs op zoek gaan wordt Toby gedwongen alles te onderzoeken wat hij dacht te weten over zijn familie, zijn verleden en zichzelf.

Wat vind ik van dit boek?

Deze thriller klonk erg spannend en de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig. Heeft de overval te maken met het schedel? Of staat het los van elkaar? En waarom wordt hij gedwongen alles te onderzoeken wat hij dacht te weten over zijn familie, verleden en zichzelf?

Ik begon met lezen. Het eerste hoofdstuk kwam ik meteen in het verhaal. Maar jammer vond ik het daarna een beetje saaier lezen. Ik zat niet meer in het verhaal en de spanning viel een beetje weg. Dat was wel jammer, want het verhaal was wel echt goed.

Maar geen zorgen. Het is even doorlezen en daarna zat ik weer helemaal in het boek. Vooral toen het einde naderde kon ik het boek niet wegleggen. De spanning zat er helemaal in. Op de achterflap staat deze quote:

Met meer wendingen dan een achtbaan. Een meesterwerk.

John Boyne

Deze quote vond ik helemaal want, wow, er zitten zo veel wendingen in dit boek. Ik hiel ze bijna niet meer bij;). Wat fijn was, was dat het altijd duidelijk was. Als er iets gebeurde of er een nieuwe theorie kwam, werd die genoeg verduidelijkt om hem te begrijpen, maar wel nieuwsgierig te worden naar hoe het helemaal zat.

Alles paste perfect in elkaar en zo goed opgebouwd. Ik raad dit boek zeker aan! Dit boek geef ik 4.5 sterren en ik zeg erbij; als je van thrillers houdt is dit een boek dat je gelezen wilt hebben!

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s