Recensie: over wezenloze zielen

Over wezenloze zielen is geschreven door Merel de Keyzer. Het boek kwam november 2020 uit bij Dutch Venture Publishing. Het is een paperback van 234 pagina’s voor Young Adult.

Flaptekst ‘over wezenloze sterren’

Er was eens… Ergens ver weg, diep in het Zwarte Woud, het dorpje Flüstern. Ooit viel dit dorp onder het toezicht van de mysterieuze graaf van Nebelburg. Niemand van de dorpsbewoners had hem ooit gezien, maar iedereen kende zijn donkere vervallen kasteel dat hoog in de bergen stond. Ondanks de geruchten en enge verhalen, die aan de kinderen werden verteld voor het slapen gaan, wist niemand wat er zich werkelijk afspeelde achter de oude kasteelmuren. Daar in Flüstern, vlakbij de Flüsternsee, woonde een meisje met haren als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Door haar volk onbegrepen en ongeschikt gevonden voor het huwelijk. Dit meisje zou zonder dat zij het wisten hun levens en dat van de graaf voorgoed veranderen. Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

Wat vind ik van dit boek?

Alleen de cover al zorgde ervoor dat ik dit boek wilde lezen. De flaptekst had iets mysterieus over zich heen, wat me nieuwsgierig maakte. Ik vind het dan ook tof dat ik mee mag doen aan de blogtour over ‘over wezenloze zielen’.

Het duurde even voor ik eenmaal in het verhaal zat. Het begin pakte me nog niet echt. Gelukkig kwam ik na een aantal hoofdstukken wel in het boek. Het werd steeds spannender en spannender tot ik het boek niet meer weg kon leggen.

Sieglinde is een leuk hoofdpersonage, ik kon met haar meeleven, maar vond haar soms wat oppervlakkig beschreven. Sommige van haar beslissingen kwamen onverwachts en vond ik eigenlijk niet bij haar passen.

De andere personages zijn ook goed genoeg beschreven om van te weten wie ze zijn, wat voor soort persoon ze zijn en wat hun taak in het verhaal is.

Er zat veel spanning in het boek en er waren een aantal problemen die moesten worden opgelost. Stap voor stap kwam ik meer te weten tijdens het lezen.

Het verhaal is goed opgebouwd, alleen het begin pakte me niet zoals ik al schreef. Verder werd de verhaallijn erg goed gevolgd en vond ik het een leuke verhaallijn.

Kortom het is een leuke Young Adult. Ik raad hem wel aan en geef hem 3 sterren.

Dutch Venture Publishing, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s