Angst (Het lastige leven van Léa Olivier #4)

Angst is het vierde deel van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. De boeken zijn geschreven door Catherine Girard-Audet. Het boek is vertaald door Iris de Haan. Het boek is een paperback. Het boek is uitgegeven door Kennes uitgeverij.

Flaptekst

Het is eindelijk vakantie! Léa vindt het heerlijk om twee maanden lang van de coole gang af te zijn. Ze is een beetje bang dat het zomerkamp een nachtmerrie wordt door insecten en groepen hyperactieve kinderen, maar eerlijk gezegd heeft ze nog geen idee van alle beproevingen die haar te wachten staan deze zomer! Een Marilou in nood, een ongewenst buurmeisje, een schrijfworkshop -waar ze een interessante jongen ontmoet- en een onverwacht stelletje zullen zorgen voor heel wat uitdaging! Uiteindelijk is de vakantie helemaal niet zo relaxed, en tegen alle verwachtingen in vindt Léa het eigenlijk best fijn dat de zomer ten einde loopt? Leve het begin van het schooljaar!

Wat vind ik van dit boek?

Ondertussen kan ik deze serie echt niet wegleggen. Het is zo’n leuke serie vol humor, maar soms ook serieus.

Net als in de andere delen lees je vanuit chat-berichten, e-mails en vragen op een blog. De dialogen zijn goed beschreven, ondanks dat het via mailtjes is. Léa en Marilou mailen elkaar alsof je er écht bij bent, wat erg prettig leest.

Ook is het fijn dat elk personage toch een heel ander soort mailtje stuurt. De personages hebben echt een heel eigen persoonlijkheid en dat is erg fijn bij het lezen. Ook is het erg origineel en is het leuk dat er zo veel mailtjes en chatberichten in het boek iztten.

Léa is erg goed beschreven. Ze lijkt wel tot leven te komen tijdens het lezen. Ze schrijft erg grappig en is altijd eerlijk tegen haar vriendinnen.

De schrijfstijl vind ik écht fijn lezen. Ik vlieg door de boeken en de serie heen. Wat lezen deze boeken toch leuk!

Net als bij het vorige deel vond ik Léa soms wel heel vaak omslaan van blij naar verdrietig en was het soms iets té overdreven. Toch raad ik ook dit deel aan en geef ik het boek 4 sterren!

Kennes boeken, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s