Blogtour: WIS, de wereld zonder geschiedenis

WIS, de wereld zonder geschiedenis is geschreven door Zazie Norden. Het boek telt 191 pagina’s en is een paperback. Het boek kwam in november 2020 uit.

Flaptekst WIS

WIS, De wereld zonder geschiedenis Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht … De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen? Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen. Zal het hen lukken

Wat vind ik van dit boek?

Toen ik werd gevraagd door het boek, sprak de flaptekst me meteen aan. Een wereld waarin de geschiedenis elke 60 jaar wordt gewist. Wat als alles wat je gedaan hebt ineens ‘weg’ is door ‘de WIS’?

Ik begon met lezen en het begon meteen spannend met een proloog. Hierin leerde je het hoofdpersonage alvast een beetje kennen.

Het eerste hoofdstuk was van na de WIS. Aangezien Kanita – het hoofdpersonage – zichzelf ook nog niet goed kent leer je Kanita tegelijk met haar kennen. Kanita weet haar hobbies en eigenschappen niet en moet helemaal opnieuw beginnen.

Het zit Kanita niet altijd mee en soms komt ze in gevaarlijke situaties. Ze is een leuk personage en net als de andere personages goed beschreven.

Ik vond het boek heel wisselend. Het ene moment las het vlot en was het spannend, maar er waren ook delen die ik wat té saai en soms zelfs een beetje langdradig vond. Dat was dan weer jammer, omdat de verhaallijn wél erg leuk was.

Wat ik ook minder leuk vond aan het boek is dat hij soms wel wat té voorspelbaar was. Het einde daarentegen, kwam onverwachts. Toch viel hij me een beetje tegen, want nog steeds begrijp ik niet helemaal hoe het zit.

Dit klinkt misschien niet allemaal even positief, maar ondanks de negatieve punten, is het wel een leuk verhaal, waar ik grotendeels van genoten heb. Ik geef dit boek dan ook 3 sterren.

Zazie Norden, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s