Recensie: mijn waarheid

Mijn waarheid is geschreven door Sandra J. Paul. Het boek kwam in september 2020 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een paperback van 380 pagina’s. Het is een psychologische thriller.

Flaptekst

Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.
Wie geloof jij?

Wat vind ik van dit boek?

Het leuke aan dit boek is dat je het niet aan een stuk doorleest. Je leest niet vanaf het begin van het boek, hetzelfde verhaal met hetzelfde personage tot het einde.

Je leest dit boek namelijk 2 keer. Een keer vanuit het perspectief van Nathan en een keer vanuit Elias’ perspectief. Daarna lees je de waarheid. Beide vertellen ze hun verhaal en zoals de quote op de cover al zegt; er is een onbetrouwbare verteller.

Zelf koos ik ervoor om eerst vanuit Nathan te lezen.

Dit is mijn waarheid.
Elias doodde zijn bruid en ik was de enige die het zag gebeuren.
Hij beweerde dat ik hallucineerde, maar geloof me. Dit was echt.
Mijn neef is een moordenaar geworden.

Flaptekst Nathan

Dit maakte me ook meteen nieuwsgierig. En vanuit Nathan (dit is bij Elias hetzelfde), lees je niet alleen in het ‘nu’ maar wissel je het ‘nu’ af met de avond waarop de bruid stierf. Nathans verhaal was ontzettend goed beschreven en sterk neergezet.

Wel vond ik het op een gegeven moment iets te lang duren, maar gelukkig kwam de spanning er weer in terug.

Daarna las ik uit Elias.

Dit is mijn waarheid.
Ik moest machteloos toekijken hoe mijn bruid verongelukte.
Nathan zweert dat ik haar geduwd heb, maar geloof me. Dat deed ik niet.
Wat hij ook zegt ik ben onschuldig.

Flaptekst Elias,

Zelf vond ik in het verhaal van Elias meer spanning zitten. Beide verhaallijnen zijn totaal anders, maar ook een beetje hetzelfde. Sandra J. Paul heeft zo’n ontzettend leuke draai aan het verhaal gegeven! Ook haar schrijfstijl leest ontzettend vlot. Ik weet zeker dat ik nog meer van haar zal gaan lezen.

Het einde vond ik ook ontzettend goed geschreven. Een deel had ik al verwacht (maar ik ga zeker niet verklappen wat ik had verwacht), maar niet helemaal. Het is en blijft een thriller en daarin zitten meestal plottwist.

Mijn waarheid zit vol plotwendingen en het is zo moeilijk te kiezen wie de waarheid spreekt. Elias of Nathan? Dit is een thriller die ik echt aanraad. Het is sterk geschreven. Wie geloof jij? Ik geef dit boek 4,5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s