Recensie: Mijn hart van ijs

Mijn hart van ijs is geschreven door Jen Minkman. Het boek kwam oktober 2020 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een Young Adult. Deze hardcover telt 300 pagina’s.

Flaptekst mijn hart van ijs.

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Wat vind ik van dit boek?

Ten eerste; wat een prachtige cover! Het geeft de sfeer van het boek goed weer en na de flaptest gelezen te hebben wist ik dat ik dit boek wilde lezen.

Magda is een leuk hoofdpersonage waarin ik mij goed kon verplaatsen. Ze is dapper, staat klaar voor haar vrienden en weigert zich erbij neer te leggen als haar familie voor de tweede keer door de vloek getroffen wordt.

Wat denk je nou, dat je een of andere heks bent met superkrachten? We leven niet meer in de middeleeuwen.

Pagina 47

Magie en de normale wereld zijn goed met elkaar verweven. Zo zijn legendes, geschiedenis en magie een groot onderdeel van het boek, maar speelt het zich af in een Oosterrijke vallei.

Dit boek leest erg vlot en is goed opgebouwd. Stap voor stap leer je Magda en haar vrienden beter kennen.

De schrijfstijl van Jen Minkman leest erg prettig en de spanning blijft er lang in. Wel vond ik soms dat het iets te lang duurde voor er weer iets gebeurde en vond ik het soms allemaal wel iets té makkelijk gaan.

Het bestaan van een berggeest is ook niet echt wetenschappelijk te bewijzen, maar ik geloof er persoonlijk wel in. Ik denk wij allemaal.

Pagina 94

Toch is het een boek dat leuk leest en de dialogen zijn erg realistisch!

Ik raad dit boek dan ook aan en geef het 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s