Recensie: De heksencode

De heksencode is geschreven door Anoeska Nossol. Het is een paperback of e-book van 117 pagina’s. Het is een novelle die in eigen beheer is uitgegeven.

De flaptekst van dit boek:

Salem 2320 Nola woont samen met haar familie in Salem Common. Al ziet het ernaar uit dat ze daar niet lang meer kunnen blijven. Het elfde gebod van het Spero, opgericht door profeet Roderick, steekt daar namelijk een stokje voor. De jonge Nola moet uit handen zien te blijven van Roderick en zijn leger. Als heks in een technologische samenleving is ze niet langer veilig. Het ontlopen van een codenummer lijkt moeilijker dan gedacht. Zeker wanneer Nola geconfronteerd wordt met haarzelf. Wanneer ze erachter komt dat Roderick een groot geheim met zich meedraagt, wil ze niets liever dan deze onthullen aan de buitenwereld.

Wat vind ik van dit boek?

Ik mocht meedoen aan de blogtour over De Heksencode. De cover vind ik goed bij het boek passen en de flaptekst sprak me aan. Het is een leuke novelle, die vlot leest.

Het boek begint met de tien geboden van het Spero, het geloof dat de schrijfster zelf bedacht heeft, zoals dat elk gebouw minstens één portret van een profeet moet bevatten, dat technologie boven de natuur staat en dat moorden je doodvonnis tekenen is.

Deze geboden zorgen al meteen dat ik meteen een goed beeld van de wereld kreeg waarin het verhaal zich afspeelt. Wel vond ik dat er wel heel veel informatie tegelijk werd gegeven.

De heksenjacht is geopend!
Het volk begon meteen enthousiast te schreeuwen. Machteloos keek ik om me heen. ‘Dat kan ik niet maken toch?’ vroeg ik onzeker aan mijn moeder.

Pagina 4

Na de informatie, toen het verhaal écht begon, kwam ik wel erg snel in het verhaal terecht en kon ik niet stoppen met lezen. Het verhaal las erg vlot en soms vond ik het iets te snel gaan. Het is natuurlijk een novelle, maar er waren momenten waarop iets langer had kunnen worden doorgegaan.

De personages vond ik ook goed beschreven, net zoals de wereld waarin ze leven en de dialogen.

Ik raad deze novelle ook aan en geef hem 3.5 sterren.

Anoeska Nossol, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s