Recensie: Op glad ijs

Op glad ijs is geschreven door Sara Birken. Het boek kwam november 2020 uit bij Best of Ya. Het is een paperback van 240 pagina’s. Het is een Young Adult.

De flaptekst van dit boek:

Holland Delviss wil niets liever dan bekendstaan om haar talent als hockeyspeler, niet als een hockeyspeler die toevallig een meisje is. Om haar plekje in het jongensteam te behouden, heeft ze twee regels: train harder dan wie dan ook, zelfs als dat om vijf uur ’s ochtends is, én val niet te veel op, zelfs als dat betekent dat ze de opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt moet negeren.

Wanneer haar team wordt geselecteerd voor HockeyFest, een evenement dat op de televisie wordt uitgezonden, komt Holland toch in de schijnwerpers te staan. Niet iedereen is blij met haar nieuwe bekendheid, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige coteamcaptain, Wes. En Wes blijft haar verrassen. Hij blijkt net als zij dol op glamrock uit de jaren tachtig en elke keer als hij haar aanraakt voelt het vreemd elektrisch. Met overal camera’s op haar gericht, komt Holland gevaarlijk dicht bij het overtreden van haar regel: date nooit, maar dan ook echt nóóit met een teamgenoot.

Wat vind ik van dit boek?

Op glad ijs is een boek dat geen seconde verveeld met een fantastisch hoofdpersonage. Het boek heeft een prachtige cover en een flaptekst die me meteen aansprak.

Ik begon met lezen en al meteen zat ik in het verhaal. Sara Birken zorgde er met haar fijne schrijfstijl voor dat ik in het verhaal bleef. Het boek is op een hele leuke manier geschreven.

Het leven is kort. Grijp je kans.

Zin op de cover van het boek.

Holland Delviss, oftewel Dutch, is een sterk hoofdpersonage die weet wat ze wil. Namelijk bekendstaan om haar hockeytalent en niet om het feit dat ze een vrouwelijke ijshockeyspeler is. Haar cocaptain maakt het haar moeilijk en zoals op de achterflap staat, hij steunt haar ondanks alles, maar hij is de laatste persoon op wie ze verliefd zou moeten worden….

Holland is erg goed beschreven en ik kon me goed in haar inleven en met haar meeleven. Ook de andere personages vond ik goed beschreven. Ook vind ik het erg leuk dat er veel grappige bijnamen in zitten.

Wat ik iets minder vond is dat het boek soms wel heel voorspelbaar was. Toch zaten er wel een aantal plotwendingen in.

Het verhaal is goed opgebouwd en ik leerde de wereld van Holland Delviss goed kennen, zonder dat er in een keer teveel informatie gegeven werd. Sara heeft Hollands wereld echt tot leven gebracht.

Kortom ik raad het boek zeker aan. Ik geef dit boek 4,5 sterren. Als je van Young Adults houdt, wil je dit boek gelezen hebben.

Best Of YA Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s