Recensie: roddels, het lastige leven van Léa Olivier (#2)

Roddels is het tweede deel van de ‘het lastige leven van Léa Olivier-reeks’. De boeken zijn geschreven door Catherine Girard-Audet. Het boek is vertaald door Iris de Haan. Het boek is een paperback en telt 329 pagina’s. Het boek is uitgegeven door Kennes uitgeverij.

Flaptekst

Léa Olivier woont nu al een paar maanden in Montreal, maar haar leven wordt er nog steeds niet makkelijker op. Ze kan haar ex Thomas niet vergeten, is gecharmeerd van Alex, en Eloi staat altijd voor haar klaar. Zal ze kunnen kiezen, of moet ze gewoon vrijgezel blijven? Het nieuwe jaar begint vol actie! Léa moet Engels spreken voor de hele klas (schaam schaam), haar vader behandelt haar nog steeds als een klein kind (pfff) en de coole gang vindt het nodig om haar flink dwars te zitten. Het is duidelijk dat de ellende nog niet voorbij is voor Léa! Gelukkig is er Internet?

Wat vind ik van dit boek?

Nadat ik deel 1 uitgelezen had, móést ik wel meteen doorgaan naar het tweede deel, roddels. Er was zo veel gebeurd en ik werd zo nieuwsgierig dat ik meteen doorlas.

Net als in het andere deel lees je vanuit e-mails, chat-berichten en vragen op een blog. Wat ik in dit deel fijner vond is dat er nog meer dialogen in zaten!

Ook is het fijn dat elk personage toch een heel ander soort mailtje stuurt. De personages hebben echt een heel eigen persoonlijkheid en dat is erg fijn bij het lezen.

Léa leerde ik nog beter kennen in dit boek. Ze is grappig, een beetje onhandig, staat altijd klaar voor haar vrienden en is een beetje onzeker. Gelukkig staat haar beste vriendin Marilou altijd voor haar klaar.

De gebeurtenissen in dit boek waren goed beschreven en ondanks dat het via mailtjes was kreeg ik een goede beschrijving en kon ik me inleven in het moment.

Wel vond ik Léa soms wel heel wispelturig en vond ik het soms wel heel erg overdreven. Toch raad ik ook dit deel aan en geef ik het boek 4 sterren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s