Recensie: Anna K.

Anna K. is geschreven door Jenny Lee en kwam in april 2020 uit bij Moon Young Adult. Het boek telt 496 pagina’s. Het is een paperback en het genre is Young Adult. Het boek is vertaald door Anna Elshof.

De flaptekst van dit boek:

Anna K. is zeventien jaar oud en staat aan de top van de Manhattan en Greenwich society (alhoewel haar paarden en honden voor haar op nummer 1 staan). Alexander W. is haar perfecte, ietwat saaie vriendje, en haar strenge Koreaans-Amerikaanse vader is haar hele leven al trots op haar geweest. Ze lijkt het dus allemaal perfect voor elkaar te hebben.

Terwijl haar vrienden het moeilijk hebben met hun alledaagse tienerlevens, lijkt Anna er altijd boven te staan. Totdat ze ‘graaf’ Alexia Vronsky ontmoet op Grand Central. Hij is een beruchte playboy die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en slechts voor zijn eigen plezier lijkt te leven. Op papier is hij het tegenovergestelde van Anna. Maar vanaf hun ontmoeting wordt alles anders…

Alexia en Anna voelen zich onvermijdelijk tot elkaar aangetrokken en Anna moet beslissen hoeveel van haar leven ze op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen en wordt Anna gedwongen zich af te vragen of ze zichzelf überhaupt wel écht kent…

Wat vind ik van het boek?

Wat een prachtige cover heeft het boek! Anna K. is de Young Adult versie van Anna Karenina, een klassieker. Toevallig ben ik die nu aan het lezen en het is erg grappig om te vergelijken. Zo is de eerste zin van Anna K. niet alleen erg pakkend, maar is het ook een originele versie van de eerste zin van Anna Karenina.

Gelukkige tienermeisjes lijken allemaal op elkaar, maar een ongelukkig tienermeisje is ongelukkig op haar eigen manier.

Lolly, pagina 7

Net als Anna Karenina is Anna K een ingewikkeld boek. Er zijn veel verhaallijnen die zich door elkaar afspelen en er zitten veel personages in. Na het eerste hoofdstuk vond ik Anna K. een tijdje erg verwarrend. De banden tussen de personages, wat er nu precies gebeurde en waarom dat gebeurde begreep ik in het begin niet helemaal.

Dat bleef gelukkig niet het hele boek zo en op een gegeven moment zat ik weer helemaal in het verhaal. Het werd zelfs zó spannend en leuk dat ik het boek nauwelijks weg kon leggen. Het is een mooi geschreven verhaal en de schrijfstijl van deze schrijfster was, toen ik eenmaal in het verhaal zat, erg prettig om te lezen.

‘Er waren maar drie sociale kringen in Greenwich die ertoe deden: de feestende societymeisjes waar Beatrice de leider van was, een groep die ze de drie G’s noemde vanwege hun obsessie met God, goede doelen en gemiddeldes (daar behoorde Anna’s vriendje toe). En tot slot…’

Bea, pagina 86

Zoals ik al schreef zijn er veel personages in Anna K. In het begin kon ik ze moeilijk uit elkaar houden. Maar daarna vond ik ze echt goed beschreven en vooral rond het midden van het boek kon ik me goed in ze inleven.

En het einde was ook écht goed geschreven. Natuurlijk verklap ik er niets over, maar het is toch even het vermelden waard.

Bij het lezen van Anna Karenina merk ik dat het erg fijn is dat ik Anna K. al heb gelezen. Niet alleen omdat Anna K. erg leuk is om te lezen, maar ook omdat je alvast een beeld krijgt van het verhaal. Anna K. is ook een aanrader, maar door het begin kan ik 3,5 sterren geef. Het boek is echt het lezen waard.

Uitgeverij Moon, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s