Recensie Afslag Zuid

Afslag Zuid is geschreven door Eva Burgers, de auteur van onder anderen Wanhoop, Fataal en Stil. Het is een jeugdthriller, die in augustus 2020 uitkwam bij Gloude Publishing. Het is een hardcover van 256 pagina’s. Klik hier om het boek te bestellen of voor meer informatie.

Flaptekst

Een Nederlands kustdorp. Een hechte groep vrienden. Zomer. Strand. Er is een misdaad die moet worden opgelost, maar het politiekorps laat het afweten. Er zit niks anders op dan dat Rebel en haar drie vrienden zich zelf met de zaak gaan bemoeien.
Maar zijn ze zich wel bewust van het gevaarlijke spel dat ze spelen?
Met veel vaart en spanning schreef Eva Burgers opnieuw een eigentijdse jeugdthriller. Haar aansprekende personages, verrassende plotwendingen en toegankelijke stijl zorgen dat je dit boek, net als haar vorige jeugdboeken, in een ruk wilt uitlezen.

Als iedereen slaapt, hoort niemand je schreeuwen.

Quote op cover

Wat vind ik van het boek?

Dit is al het 5e boek dat ik van Eva Burgers heb en ik heb er nog wel meer gelezen. En net als de andere boeken van de schrijfster raad ik Afslag Zuid aan. Maar de cover kan ook niet onbesproken blijven. De rode letters vallen op en de lucht ziet er onheilspellend uit…

De proloog pakte meteen mijn aandacht. Het wekte mijn nieuwsgierigheid op, want wat is er nou precies gebeurt? Wat ik ook zo leuk vindt aan dit boek is dat je niet alleen vanuit Rebel, het hoofdpersonage, leest, maar ook vanuit de recherche en oude dagboekfragmenten.

“Zolang we geen vragen stellen als: hoe vermoord ik iemand zonder dat er bewijs achterblijft, valt het nog wel mee, toch?”

Oliver, pagina 19

De spanning wordt goed opgebouwd, de dialogen zijn goed en het boek leest vlot. Gedurende het boek heb ik meerdere verdachte gehad. Pas aan het einde van het boek kon ik alle puzzelstukjes in elkaar leggen. Wel vond ik het soms té snel gaan.

De personages vond ik erg goed beschreven. Vooral in Rebel kon ik me goed inleven, maar ook haar beste vriend Oliver was goed beschreven.

“Maar waarom eigenlijk? Er waren nog maar weinig mensen voor wie ze een stap opzij had gedaan.”

Eva, pagina 16

De schrijfstijl van Eva Burgers leest ook erg prettig en ik raad dit boek ook aan. Ik geef het boek 4.5 sterren. Als je van jeugdthrillers houdt, is dit een boek dat je gelezen wilt hebben.

Gloude publishing bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s