Recensie Overleef me dan

Overleef me dan is het debuut van Stan Kelder. Het boek is uitgegeven door Boekscout in 2020. Het is een paperback van 286 pagina’s. Het is een sciencefiction. Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Iedereen is bang voor de dood…
Behalve Juno Everlove…

Cover Overleef me dan

Flaptekst

Het is 2090 en Juno wil niets liever dan een normaal leven leiden. Dan breekt er een wereldoorlog uit. Juno kan niemand meer vertrouwen, behalve haar beste vriendinnen Carly en Lily. Zij bewandelen hun eigen weg in de oorlog, en ze raken dan ook van elkaar gescheiden. Juno heeft een nare ervaring in de verhoorkamer van het Syndicaat overleefd. Ze weet nu dat ze een bijzonder medisch geval is, maar het regime weet dat ook. Het Syndicaat wil Juno gebruiken voor hun eigen krankzinnige project. Alleen Nessa weet wat er precies met Juno aan de hand is. Ineens verschijnt ze voor Juno’s neus… Wat weet Nessa van Juno’s bijzondere gave? Zal Juno ooit haar vriendinnen weerzien? En wat is project LIE?

Wat vind ik ervan?

Ik vond het ontzettend leuk dat ik gevraagd werd om mee te doen aan de blogtour over dit boek. De cover is zó mooi en ook de flaptekst sprak me aan.

Wat ook leuk is, is dat er een aantal tekeningen in het boek zitten!

Ook hekserij en geesten kwamen aan bod. Het was een voedingsbodem voor slapeloze nachten en nachtmerries alom…

Juno, pagina 16

Er zat snel actie in het boek en dat zorgde ervoor dat ik snel in het verhaal zat. Jammer genoeg kwam er later in het verhaal wel wat verwarring. Op een gegeven moment ging het wel heel snel en gebeurde er te veel tegelijkertijd.

Een van de dingen die ik was verwarrend vond waren de perspectieven en de personages. Er werd namelijk wel heel vaak gewisseld, waardoor je de personages niet heel goed leerde kennen.

Juno en een paar andere leerde je daarentegen wel heel goed kennen. Vooral in Juno kon ik me goed inleven en ik begreep haar gedachten en daden wel. Dat is erg goed beschreven.

Volledig heette het regime: “Het Syndicaat van de Toekomst”.

Lena, pagina 33

Maar naarmate het einde naderde kwam de spanning, en duidelijkheid, er weer goed in. Ik vond het een erg slim einde hebben, maar meer zal ik er niet over zeggen😉.

De wereld en oorlog vond ik ook erg goed beschreven. De schrijfstijl las ook fijn en het boek las vlot, alleen in het midden – zoals ik al schreef – ging het té vlot.

Het boek heeft een leuke verhaallijn en ik heb ontzettend genoten van het lezen van dit boek. Ik geef het boek 3.5 sterren en kan het je aanraden.

Stan Kelder, bedankt voor dit exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s