Recensie: Wacht maar af

Ook dit boek laat weer zien waarom Loes den Hollander een van mijn favoriete thrillerauteurs is!

Wacht maar af is de 26ste thriller van Loes den Hollander. Van haar boek zijn ruim 1 miljoen exemplaren verkocht. Deze thriller kan november 2020 uit bij De Crime Compagnie. Het boek is als paperback of hardcover verkrijgbaar en telt 300 pagina’s. Klik hier om dit boek te bestellen of om meer informatie over het boek te krijgen.

Flaptekst

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat?

Quote op de cover.


Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…

Wat vind ik ervan?

Ook dit boek laat weer zien waarom Loes den Hollander een van mijn favoriete thrillerauteurs is. Het boek is ontzettend spannend, vanaf de eerste tot en met de laatste pagina.

“Daarna was de wereld weg en nu ben ik blijkbaar wakker geworden.”

Franka, pagina 15

Franks wordt wakker in het ziekenhuis. Ze was er al weken maar herinnert zich niets meer. Wie kan je vertrouwen? En dan hoort ze dat haar moeder overleden is en dat er dingen niet kloppen. Gebeurtenissen volgen zich daarna in rap tempo op.

Het personage Franka is ontzettend goed beschreven. Het grootste deel lees je ook vanuit Franka. Je leeft ontzettend met haar mee en begrijpt haar verwarring, daden en gedachten. De andere personages vindt ik ook goed beschreven, zoals haar vriendinnen en haar man.

“‘Klopt, ik vond het een beetje eng dat je wel reageerde, maar nergens op terugkwam. Je was zo, hoe zal ik het zeggen? Zo vlak, alsof niets je meer kon beroeren. “

Felice, pagina 50

Het boek leest vlot en de spanning blijft erin. Aangezien Franka zelf net wakker wordt en aan geheugenverlies leidt zijn sommige gebeurtenissen voor haar net zo’n grote verrassing als voor de lezer, iets dat bij het lezen erg leuk was!

Wat ook nog handig is om te weten is dat er autobiografische elementen in zitten! In maart 2018 kreeg Loes den Hollander namelijk een hersenbloeding. Ze is weer helemaal hersteld, maar kan ze niets meer herinneren van de eerst vier weken na haar hersenbloeding. Dit is soortgelijk aan wat Franka in het boek meemaakt. Dat Franka’s tijd in het ziekenhuis en geheugenverlies zo ontzettend goed beschreven is heeft hier misschien ook wel mee te maken!

Als je van thrillers houdt is dit een boek dat je zeker gelezen wilt hebben. Ik geef het boek 4,5 sterren.

De Crime Compagnie, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s