Recensie: Ottilie en de Welkende Wereld (#3)

Een prachtige afsluiter van de trilogie

Ottilie en de Welkende Wereld is het derde en laatste deel van de trilogie. Het boek is geschreven door Rhiannon Williams en in oktober 2020 uitgegeven door Gottmer. Het is een paperback van 315 pagina’s. Wil je meer weten over het boek? Klik dan hier om hem te bestellen of voor meer informatie. Klik hier voor mijn recensie over het eerste deel, Ottilie en de drochtenjagers, en hier voor het tweede deel, Ottilie en de monstermacht.

Flaptekst van het boek:

Ottilie is samen met haar vrienden verwikkeld in een felle strijd met de drochten, de angstaanjagende monsters die de Engste bedreigen. Maar nu zijn de drochtenjagers zelf het doelwit – van een vijand die nóg gevaarlijk er is dan de drochten. Een heks probeert de jagers een voor een in haar macht te krijgen, en dwingt ze mee te werken aan haar boosaardige plannen.

Maar wat wil de heks precies?
En zal Ottilie daar op tijd achterkomen?

Raad ik dit boek aan?

Net als de eerste twee delen heeft dit boek een prachtige cover! De cover geeft een goed beeld van Ottilie en de wereld waarin ze leeft. Ook de flaptekst sprak me ontzettend aan!

Aangezien het natuurlijk een derde deel is wordt er soms even teruggeblikt naar eerdere delen, dit was precies vaak genoeg en op een leuke manier gedaan.

Ik vind Ottilie zo’n ontzettend leuk personage! Ze is strijdlustig, moedig, grappig, behulpzaam, trouw en staat altijd klaar voor haar vrienden. Ook kan ze eigenwijs zijn en dingen op eigen houtje doen, ook al is iets eigenlijk verboden…

In het boek leerde ik Ottilie nóg beter kennen dan ik al deed. Ze is erg realistisch beschreven, net als de andere personages.

Rhiannon Williams heeft een fijne schrijfstijl en ze heeft Ottilies wereld tot leven laten komen. De drochten (dat zijn de kwade wezens die ze proberen tegen te houden), personages, gebouwen en landschappen heeft ze goed beschreven. Dit las erg fijn.

Wel vond ik het ergens in het midden dat het te lang bij hetzelfde gedeelte bleef, wat dan wel weer jammer was. Gelukkig verdween dat toen het einde naderde ook weer.

Toen ik het boek uit had vond ik het ook wel jammer. Dit was natuurlijk het laatste deel alweer! Ik hoop wel meer van Rhiannon Williams te lezen en raad Ottilie en de welkende wereld ook aan (net als de andere boeken in de trilogie). Ik geef het boek 4 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s