Recensie: De zilverboom

De zilverboom is geschreven door Lucinda Riley, bekend van de zeven zussen-serie. Deze roman is in oktober 2020 uitgegeven door Xander uitgevers. Het is een paperback, die wel 544 pagina’s telt. Klik hier om meer te weten te komen over het boek of om hem te bestellen.

Flaptekst

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt. Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

Wat vind ik van het boek?

Ik zat al heel snel in het boek. De schrijfstijl van Lucinda Riley leest erg fijn en ondanks dat het wel 544 pagina’s waren las het boek vlot en kon ik het boek bijna niet wegleggen.

Er zitten best wel wat belangrijke personages in het verhaal, maar toch was er geen verwarring over wie wie was. Ook lees je uit een aantal verschillende tijden. Namelijk de ‘nu’ en het ‘verleden’, maar het verleden is in meerdere stukken verdeeld en verteld het verhaal van drie generaties. Eerst dat van Rita, dan dat van haar dochter en dan dat van háár dochter (Rita’s kleindochter dus.)

Het perspectief verandert vaak, je leest vaak vanuit Greta, maar ook vanuit de mensen om haar heen. De personages vind ik erg goed beschreven en vooral in Greta kon ik me goed inleven en begreep ik wat ze deed en waarom.

Er gebeurt ontzettend veel in het boek. In het begin had ik het einde nooit kunnen zien aankomen. Er waren veel plotwendingen en er gebeurde altijd wel iets. Wel zijn de relaties die de personages met elkaar hebben soms lastig te begirjpen.

Alles paste aan het einde goed in elkaar en het boek is dan ook zeker een aanrader. De zilverboom is een mooi verhaal dat ik 4,5 sterren geef.

Xander uitgevers, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s