Recensie: Tussen de beesten en wilde rozen

Een boek met een sprookjesachtige avontuur en een prachtige cover.

Tussen de beesten en wilde rozen is geschreven door Ashley Poston. Het boek is uit het Engels vertaald door Lia Belt. Het is een Young Adult die in oktober 2020 in het Nederlands uitkwam bij Best of YA. Deze hardcover telt 304 pagina’s. Klik hier om meer te weten te komen over deze sprookjesachtige Young Adult.

De flaptekst van dit boek:

Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Wat vind ik van het boek?

De cover van dit boek is echt een plaatje! Dit is zo’n boek dat ik zou oppakken door de cover en toen ik ook de flaptekst hebt gelezen wist ik dat ik dit boek moest lezen! Zoals mijn quote boven de recensie al luidt: “Een boek met een sprookjesachtige avontuur en een prachtige cover.” De cover is prachtig en het boek is sprookjesachtig en vol avontuur.

De cover is natuurlijk al hartstikke mooi, maar als je het boek openslaat staat er een uitgebreide kaart van Vaiyl. Kaarten in een boek vind ik altijd zo tof! Je krijgt dan meteen een beeld van de wereld en kan tijdens het lezen terugkijken.

“Die luxe geeft de vloek me niet. Hij is dood, en iemand moet de kroon dragen. En snel. Het woud komt ons grijpen, ik wéét het gewoon. Ben jij niet bang? Na wat er is gebeurd?”

Anwen tegen Cerys, pagina 39

Een mooie cover en toffe kaart is natuurlijk heel leuk, maar het gaat vooral om het verhaal zelf. Het boek begint met een soort proloog dat mijn nieuwsgierigheid meteen aanwakkerde. Ik moest weten hoe het zat!

Daarna wisselen de perspectieven tussen Cerys en Vos. Dit was ontzettend leuk gedaan! De personages waren leuk beschreven, vooral Cerys. Vos vond ik soms een beetje oppervlakkig beschreven. Wat ik ook goed vond is dat Vos en Cerys een heel ander karakter hebben en dat dat ook in het boek duidelijk is.

Veel andere, belangrijke personages zaten er niet in, maar dat was ook helemaal niet nodig. De andere personages vond ik goed beschreven en de schrijfster zorgde ervoor dat ik al snel een beeld en karakter bij de personages had.

Ik had voor één nacht wel genoeg enge oude goden en koppige, mompelende meisjes gezien.

Vos, pagina 119

Het boek is sprookjesachtig, zoals ik al schreef. De wereld is anders dan de onze en ook de boswezens zijn door de schrijfster bedacht. Ashley Poston heeft er de wereld tot leven gebracht. Toch vond ik het ongeveer na een derde van het boek iets te verwarrend.

Maar dat duurde niet erg lang! Al vanaf het begin zat de spanning erin en dit boek kan ik zeker een page-turner noemen! Het boek is ook goed opgebouwd en heeft een leuke verhaallijn.

Kortom ik geef het boek 4.5 sterren en raad hem zeker aan. Dit is een boek dat je gelezen wilt hebben!

Best of YA, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s