Recensie: De academie

De Academie is het tweede boek van Astrid Boonstoppel, de winnaar van de Jonge Jury debuut prijs 2020, met Dit Is Hoe Het Ging, dat ik 5 sterren gaf. De Academie is in oktober 2020 uitgekomen bij Blossom Books. Het is een paperback van 256 pagina’s. Klik hier om meer te weten te komen over dit boek

Flaptekst

Wie wil er nu niet toetreden tot het allerhoogst haalbare?

Cover, De Acedemie

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’
Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Wat vind ik ervan?

Vorig jaar las ik ‘Dit is hoe het ging’ al voor de Jonge Jury en mocht ik die ‘vertegenwoordigen’. Ik was onwijs enthousiast over het boek en gaf hem zeker 5 sterren. Ik wilde ‘de academie’ dus ook graag lezen. Astrid Boonstoppel heeft me zeker niet teleurgesteld. Ook dit boek vind ik echt leuk!

Allereerst die cover. Het is echt een plaatje! En de quote maakte me erg nieuwsgierig, evenals de flaptekst.

“Ik wilde naar de Academie om toe te kunnen treden tot het allerhoogst haalbare, wat dat ook mocht zijn. Net als Isabella Recourt.”

Em, Pagina 12

Ik vloog door het boek heen. Al van vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal. Astrid Boonstoppel heeft dan ook een mooie schrijfstijl die me het verhaal al vanaf de proloog in trok.

Het boek lees je het grootste deel vanuit Em, maar dat werd afgewisseld tussen Isabella en iemand van wie je er pas aan het eind achter komt wie het is. Dit maakt het extra leuk omdat je het verhaal vanuit meerdere perspectieven leest en de puzzelstukjes langzaam maar zeker in elkaar kan leggen.

De Academie zit vol geheimen en net als Em kom je daar langzaam maar zeker achter. Em is ontzettend goed beschreven en ik leefde erg met haar mee. Haar twijfels, gedachten en daden begreep ik en Em kwam echt tot leven op papier.

“Ons nieuwe meisje is slim. En mooi, natuurlijk, maar dat zijn ze allemaal.”

Isabella, pagina 21

Doordat je ook vanuit Isabella en ‘de andere persoon’ las, werd het alleen maar geheimzinniger. Isabella was ook goed beschreven, maar nog mysterieus genoeg om de spanning er in te houden.

De spanning zat er zeker in. Er gebeurd veel en de Academie kent vele geheimen. Ook zit er een vleugje romantiek in het boek en is het goed opgebouwd.

Een grote verrassing zal het nu niet meer zijn. Ik geef dit boek 5 sterren en raad het dan ook echt ontzettend aan. Ik hoop dat Astrid Boonstoppel nog veel meer zal gaan schrijven.

Blossom Books, bedankt voor dit recensie exemplaar.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s