Blogtour: Overleefd

Een middeleeuws verhaal dat vlot wegleest

Overleefd is het debuut van Britt Zwijnenberg. Het boek telt 145 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij Amiblicious. Het boek kwam 1 november 2020 uit. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie of om het boek te bestellen!

Flaptekst

1521. De pest raast door Nederland en de dood raakt iedereen. Dit geldt ook voor Ghibe. Zijn vader is al overleden en als zijn moeder door de pest sterft, is hij op negenjarige leeftijd opeens wees. Dit weigert hij te accepteren. Zijn hoop vestigt hij op een mysterieuze wonderdokter. Kan deze man Ghibes moeder tot leven wekken? Ghibe gaat bij hem in de leer. Vrij snel ontdekt hij dat de pest niet het enige gevaar is in het leven van een wonderdokter. Lukt het hem deze gevaren te overleven en dokter te worden?

Wat vind ik van het boek?

Toen ik gevraagd werd voor de blogtour leek het me meteen leuk. De flaptekst en cover spraken me aan en maakte me nieuwsgierig. Ik heb er dan ook enorm van genoten.

Ondanks dat ik het boek erg leuk vindt, viel me ook iets op wat ik minder vond: namelijk dat Ghibe wel heel volwassen leek soms. Grote delen was hij echt negen jaar en vond hij zichzelf gewoon erg volwassen, wat erg grappig en leuk was. Maar op andere momenten kwam hij met een opmerking of gedachte waarbij ik me afvroeg: hoe komt een negenjarig kind erbij? En ondanks dat hij veel heeft meegemaakt en het natuurlijk een paar eeuwen geleden is vond ik dat toch wat onrealistisch.

Als er stoom uit haar oren kon komen was dat op dit moment gebeurt. Met haar vrije hand geeft ze me zo’n harde klap in mijn gezicht dat ik sterretjes zie.

Ghibe pagina 24

Wat ik dan wel erg goed vond is hoe Britt Zwijnenberg 1521 realistisch heeft neergezet. Er zaten veel details in het boek, zodat dat het realistisch is. Ook heeft deze schrijfster een fijne en mooie schrijfstijl die dit verhaal goed beschreef.

De opbouw van het verhaal was ook goed. Al vanaf het begin zat ik in het verhaal en ondanks dat het tussendoor soms iets te lang over hetzelfde doorging bleef ik wel in het verhaal. Wel vond ik het toen het einde naderde soms een beetje verwarrend. De verhaallijn was ook leuk en er zat genoeg spanning in. Ook las het boek erg vlot.

Mijn hart gaat hart gaat er nog sneller van slaan, mijn benen veranderen steeds meer in deeg. Met elke tel die verstrijkt, ben ik hier minder op mijn plek.

Ghibe, pagina 52

Ik heb het al over Ghibe gehad, maar hij is natuurlijk niet het enige personage in het boek. Veel belangrijke personages zaten er niet in, maar dat was ook helemaal niet nodig. De belangrijke personages die er wél waren, vond ik erg goed beschreven, wat erg prettig was bij het lezen.

Kortom het is een vlot lezend boek met een iets te volwassen hoofdpersonage, maar met genoeg spanning. Ik raad het boek wel aan en geef het 3 sterren.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s