Recensie: Shine

Een boek waarbij je tranen in je ogen krijgt, maar ook hardop mee kan lachen

Shine is geschreven door de Koreaans-Amerikaanse zangeres, actrice, modeontwerpster en internationale influencer Jessica Jung. Het boek is in oktober 2020 in het Nederlands uitgegeven door Best of YA. Het boek is uit het Engels vertaald door Claudia Witteven. Het boek bestaat uit 272 pagina’s. Het is een paperback. Meer weten over dit boek? Klik dan hier om hem te bestellend of voor meer informatie.

Flaptekst Shine

Wat zou jij opgeven om je dromen waar te maken? Voor de zeventienjarige Koreaans-Amerikaanse Rachel Kim is het antwoord op die vraag: bijna alles. Zes jaar geleden werd ze gerekruteerd door een van de grootste K-poplabels van Seoel, dat een aantal van ’s werelds populairste sterren heeft voortgebracht. De regels zijn simpel: train 24/7. Wees perfect. Date niet. Makkelijk toch?

Helaas niet. Rachel begint zich af te vragen of ze wel sterk genoeg is om door te kunnen breken en niet gebroken zal worden door een industrie die erop gericht is om mooie meisjes te controleren en te commercialiseren. Vooral wanneer ze gevoelens krijgt voor K-popster Jason Lee. Hij is niet alleen charmant, sexy en belachelijk getalenteerd. Hij is ook de eerste die echt begrijpt hoe graag ze een ster wil worden.

Jessica Jung neemt je mee in de luxe, hypergekleurde en bizarre wereld van K-pop, waar de inzet hoog is en voor één meisje de prijs van succes – en liefde – misschien nog wel hoger is.

Wat vind ik van dit boek?

Het boek heeft een prachtige cover. De titel glinstert en de quote “in liefde en K-pop is alles geoorloofd” sprong eruit. De flaptekst maakte me ook erg nieuwsgierig.

Natuurlijk begon ik met lezen op de eerste pagina en al meteen werd ik het verhaal ingetrokken. Het verhaal begon namelijk met een gebeurtenis die mijn aandacht trok. Daar bleef het natuurlijk niet bij. Het verhaal ging door en er bleven dingen gebeuren, wat ervoor zorgde dat mijn aandacht bij het boek bleef.

De K-pop wereld van Rachel Kim is heel erg anders dan mijn wereld. Zij moet elke dag trainen met meiden die haar niet aardig lijken te vinden, ze moet dealen met de strenge regels van k-popplatenlabel, ze moet op haar gewicht letten en mag niet daten. Rachel moet keihard werken om het te maken.

Jessica Jung zorgde ervoor dat al snel duidelijk werd hoe Rachel Kims wereld in elkaar zat en hoe het werkt bij de platenlabel. Toch vond ik dat de stukken met uitleg soms wel erg lang duurde, wat weer jammer was.

Er zitten niet veel vaak terugkerende personages in het boek en de personages die belangrijk zijn zijn erg goed beschreven. Van haar vrienden en de andere personages wist ik al snel wat hun karakter ongeveer was, waardoor er geen verwarring tussen de personages was.

Shine is erg goed opgebouwd en ook de verhaallijn was erg leuk. Ik ben door het boek heen gevlogen en had hem binnen een dag uit.

Het is een boek waarbij je tranen in je ogen krijgt, maar ook hardop mee kan lachen. Ik raad dit boek zeker aan en geef het 4,5 sterren.

Uitgeverij Best Of YA, bedankt voor dit recensie-exemplaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s