Recensie: In eigen hand

Een spannend verhaal vol wendingen

In eigen hand is geschreven is een thriller die geschreven is door Linda Jansma, die inmiddels 13 thrillers op haar naam heeft staan, veel van haar boeken ontvingen nominaties en prijzen. Het boek heeft 278 pagina’s en is in 2020 uitgekomen bij Crime Compagnie. Ben je nu al nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik dan hier voor meer informatie of om hem te bestellen.

Flaptekst van deze thriller:

Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.
Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?

Wat vind ik ervan?

Jullie hebben vast mijn bovenste quote al gelezen: “een spannend verhaal vol wendingen.” Ik kan dus eigenlijk beter vragen: waarom ben ik hier zo positief over?

Allereerst omdat het boek erg spannend was natuurlijk! De spanning werd goed opgebouwd. Er kwam telkens meer bij en het plot was erg goed uitgedacht. Samen met het hoofdpersonage, Nikkie kom je er langzaam maar zeker achter wat er aan de hand is. Er blijkt steeds meer en meer te zijn en dat is ontzettend goed beschreven. Maar dat is niet alles: zoals ik al schreef…

…Veel wending! Ik werd vaak op het verkeerde spoor gezet (pluspunt natuurlijk want dit houdt je in het verhaal). Ook dacht ik telkens: ‘en nu weet ik het!’ en dan ging het natuurlijk weer een heel andere kant op en zat ik er totaal naast. Het einde kwam ook een beetje onverwachts. Wel vond ik het tussendoor soms iets te vergezocht.

Ik had het al over Nikki gehad, het hoofdpersonage. Ze is ontzettend goed beschreven en ik voelde met haar mee. Maar niet alleen zij is goed beschreven, ook de andere personages zijn erg realistisch beschreven.

Linda Jansma heeft een geweldige schrijfstijl die me meesleurde in het verhaal. Dit boek raad ik ontzettend aan. Ik kan het ook niet minder geven dan 4,5 sterren. Als je thrillers leest, wil je deze thriller gelezen hebben.

Crime Compagnie, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s