Recensie Illegaal

Illegaal, een dik boek vol avontuur

Illegaal is geschreven door Anne van der Veen. Het boek telt maar liefst 813 pagina’s en kwam in september 2019 uit bij Novum Publishing. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie over het boek of om hem te bestellen.

Flaptekst

In de wereld van de zeven continenten werkt alles op chips. Met een chip in je arm ben je geregistreerd en heb je recht op eten, drinken, onderdak en werk. Tycho is een geregistreerde, die er al zijn hele leven van droomt om in de voetsporen van zijn vader te treden en te gaan werken voor de ordehandhaving, met als doel de illegalen te bestrijden. Joshua heeft geen chip waardoor hij een illegaal is. Als illegaal besta je niet en om te overleven zal Joshua moeten stelen bij het geregistreerde volk.
Ze zijn tegenstanders, maar alles verandert als ze elkaar tegenkomen. Ze raken verstrikt in een oorlog waarin loyaliteit en vriendschappen getest worden en niets is wat het lijkt.

Wat vind ik van dit boek?

De achterflap is vond ik veelbelovend en ook de cover ziet er mooi uit. En wat is het boek dik! Maar liefst 813 pagina’s. Ik begon met lezen en al snel zat ik in het verhaal.

Het begon met een proloog die ervoor zorgde dat ik nieuwsgierig werd en door wilde blijven lezen, daarna toen Joshua en Tycho kinderen waren. Al snel is het ‘vijf jaar later’, deze tijdsprong was wel fijn, maar er groot. Later daarna kwamen er meer tijdsprongen, wat ik zelf toch te veel vond.

Joshua en Tycho zijn de personages vanuit wie je het verhaal leest. Wat wel weer leuk is aan de tijdspringen is dat je ze echt ziet (of eigenlijk leest) groeien en veranderen. Al snel begreep ik deze personages en Anna van der Veen heeft ze met haar fijne schrijfstijl goed en duidelijk neer weten te zetten.

“De paniek werd steeds erger.”

Joshua, pagina 9

Ook de meeste andere belangrijke personages waren duidelijk beschreven. Toch kwamen er op een gegeven moment wel veel personages bij of kort langs en wist ik niet precies meer wie wie was.

Anna van der Veen verteld tijdens het verhaal precies genoeg om het te begrijpen, maar maakte mij ook nieuwsgierig. Dit was erg prettig bij het lezen want zo wilde ik maar blijven doorlezen.

Ook de omgevingen en gebeurtenissen weet de schrijfster goed neer te zetten. Ze zorgde ervoor dat ik precies wist waar de personages op dat moment waren en hoe dat eruit zag.

“Ik dacht dat je dood was.”

Michelle, pagina 313

Wat ik ook iets minder vond is dat de verhaallijn die erin zat wel heel breed was, er kwamen meer kleinere verhaallijnen en missies ertussen. Tussen die kleinere verhaallijnen in gebeurde er dan niet zo veel.

Wel was het een boek vol avontuur dat garant staat voor uren leesplezier. Ik raad dit boek ook aan. Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek en ik geef het 3,5 sterren. Ik hoop dat Anna van der Veen nog meer boeken zal schrijven en kijk er nu al naar uit. Als je nieuwsgierig naar de schrijfster bent, houdt mijn website dan zeker even in de gaten. Ik mag deze schrijfster namelijk interviewen! Dat interview zal snel online komen.

Anna van der Veen, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s