Interview: S. Christina

Ik heb ontzettend genoten van het debuut van deze schrijfster: Heks van vuur en oorlog. Nu mocht ik haar interviewen! Lees hier over haar hoe ze de titel heeft bedacht, over Lara en een schrijftip!

  1. Ik heb ontzettend van het boek genoten en ben denk ik niet de enige. Deze vraag kreeg ik ook al van een andere lezer, die na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden was. Komt er nog een tweede deel?

Dankjewel! En jazeker, het wordt een trilogie 🙂

  1. Het hoofdpersonage, Lara, was erg goed beschreven. Hoe heb je dit personage bedacht?

Lara wordt behoorlijk beïnvloed door haar verleden en de omstandigheden waarin ze nu leeft. Ik heb me steeds afgevraagd hoe ze als klein meisje was geweest en hoe dat haar veranderd heeft; en daarmee hoe ze nu zou reageren op bepaalde situaties. Daardoor kwam ze steeds meer tot leven.

  1. Naar dit ben ik altijd benieuwd als ik een boek lees: hoe heb je de titel bedacht?

Het boek heeft heel lang de titel ‘Wildvuur’ gehad, en dat heb ik tegen het einde van het hele proces veranderd naar Heks van vuur en oorlog. Die korte titel zei namelijk niet zoveel (die had net zo goed bij een thriller of roman kunnen passen) en ik wilde duidelijker laten zien waar het boek over gaat, en tegelijkertijd een bepaalde sfeer oproepen.

  1. Een boek schrijf je natuurlijk niet in een keer. Wat vindt je leuker? De eerste versie schrijven of het herschrijven. (Met herschrijven bedoel ik dan ook echt alle versies die daarna komen.)

Ik vond beide processen heel erg leuk. De eerste versie voelt een beetje alsof je met een zaklamp door een donker bos loopt. Het is spannend en je ziet niet precies waar je heen gaat of wat er om je heen gebeurt. Het herschrijven voelt alsof het licht wordt in dat bos; je kan steeds meer bomen zien en het verhaal krijgt steeds meer kleur.

  1. Kwam het verhaal tijdens het schrijven in je op, of had je van te voren het plot al bedacht?

Ik had het verhaal in grote lijnen bedacht voordat ik ging schrijven, maar onderweg komen daar zoveel ideeën bij dat het verhaal toch weer groeit. Zelfs tijdens de redactie heeft het verhaal een echte upgrade gekregen.

  1. Is er een bepaalde schrijver of een bepaald boek dat je geïnspireerd heeft om zelf te gaan schrijven? Zo ja, welke?

Harry Potter! Toen ik die boeken las dacht ik; dit wil ik ook. Maar dan op mijn manier, met een stoere vrouwelijke hoofdpersoon.

  1. Baseer je de personage uit jouw boek op mensen die je kent? Of bedenk je ze helemaal?

Dat doe ik niet bewust, maar iedere schrijver neemt zijn eigen ervaringen mee in zijn werk. Dus hier en daar zullen vast trekjes overeenkomen met echte mensen. Maar ik ga ze niet aanwijzen, haha!

  1. En dan de laatste vraag: welke schrijftip zou je aan anderen (beginnende) schrijvers geven?

Lees veel! Je leert het meest door het vak bij anderen af te kijken

Als je meer over haar boek wilt weten klik dan hier. En voor mijn eigen recensie kun je hier klikken, ik vond het boek in ieder geval zeker de moeite waard om te lezen. Met het antwoord van de eerste vraag ben ik persoonlijke erg blij! Nog twee boeken, ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s