Recensie: Verliefd tussen de sterren

Opnieuw weet Anna Todd ervoor te zorgen dat dit boek niet weg te leggen is!

Verliefd tussen de sterren is het eerste deel van de nieuwe ‘tussen de sterren’ serie door Anna Todd, de schrijfster van de After-serie. Het boek telt 286 pagina’s en is een paperback. Het boek kwam in 2020 uit bij Boekerij. Ben je nieuwsgierig geworeen naar dit boek? Klik dan hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

De flaptekst

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Wat vind ik hiervan?

Al vanaf de eerste pagina had Anna Todd mijn aandacht vast en liet die pas los op de laatste pagina. De spanning en het verhaal worden goed opgebouwd en net als Karina leer je Kael steeds beter kennen.

De omgevingen en gebeurtenis worden weer prachtig beschreven met Anna Todd haar fijne schrijfstijl. Ze zorgt ervoor dat je weet waar ze zijn en hoe dat eruit ziet en dat zónder dat het langdradig of saai wordt.

Het boek volgt de verhaallijn als een rode draad, maar er gebeuren ook andere, kleinere gebeurtenissen tussendoor waardoor het boek onvoorspelbaar en spannend is.

Er zitten niet veel belangrijke personages in, waardoor de belangrijke personages die er wel zijn erg goed worden uitgelicht. Vooral Karina en Kael worden duidelijk en diepgaander beschreven. Karina is een personage waarin ik me kon verplaatsen en waarvan je haar daden en gedachten begreep. Kael blijft best mysterieus, wat er nog meer voor zorgde dat ik door wilde lezen.

Ook van de andere personages die iets minder belangrijk zijn kreeg ik een goed beeld.

Maar niet alleen door Kael kon ik niet stoppen met lezen. Het verhaal en alles wat daar bij hoort hebben een echte page-turner van dit boek gemaakt.

Deze page-turner geef ik daarom ook 5 sterren. Iets dat na het lezen van deze recensie vast geen verrassing voor je zult zijn. Ik kijk nu al uit naar de andere delen van de ‘tussen de sterren’ serie.

Uitgeverij Boekerij, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s