Recensie: de jongen uit de Kaiserhofstrasse

De jongen uit de Kaiserhofstrasse is een bijzonder en waargebeurd verhaal.

De jongen uit de Kaiserhofstrasse is geschreven voor Valentin Senger. Het boek telt 255 pagina’s en is een paperback. Het boek is 2020 opnieuw uitgegeven door Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Flaptekst

Op de Kaiserhofstrasse wonen acteurs, travestieten, dames van lichte zeden, studenten – en de familie Senger. Vanwege hun Joodse achtergrond en communistische idealen zijn ze tsaristisch Rusland ontvlucht en in Frankfurt hebben ze een nieuw thuis gevonden. Als Hitler in 1933 de macht grijpt, neemt Valentins moeder het gevaar al snel serieus en zorgt voor valse documenten. Maar de angst om ontdekt te worden beheerst de familie elke dag.
Dan wordt de jonge Valentin voor het eerst verliefd. Hoe kan hij een meisje beter leren kennen zonder zijn familie in levensgevaar te brengen? Zijn moeder wordt letterlijk ziek van zorgen.

De jongen uit de Kaiserhofstrasse is het ongelofelijke verhaal van de onverwachte hulp en het enorme geluk waardoor de familie de oorlog weet te doorstaan.

Wat vind ik van dit boek

Het boek begint met een herinnering. Al snel werd ik het verhaal in getrokken. Het begon erg vlot. Helaas ging het in het midden van het boek iets te traag op een gegeven moment. Dat heeft gelukkig niet al te lang geduurd.

Het hoofdpersonage is goed beschreven en je begrijpt hem. Ook de andere belangrijke personages zijn goed beschreven. Alleen de bijpersonages zijn soms wat verwarrend, omdat het er behoorlijk veel zijn.

Het boek is hoopgevend en soms erg spannend. Ondanks dat je al weet dat Valentin het gaat overlezen, aangezien hij de auteur is. Het is soms ook treurig en hoopgevend. In ieder geval is het een boek dat je aan het denken zet en dat je niet snel vergeet.

Ik raad dit boek daarom ook zeker aan. Ik geef het 4 sterren.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, bedankt voor het recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s