Recensie: weg van mijn vader

Weg van mijn vader, verwarrend of duidelijk genoeg?

Weg van mijn vader is geschreven door Michiel Schrijver. Het boek telt 236 pagina’s en is in 2020 uitgekomen bij uitgeverij Palmslag. Klik hier voor meer informatie over het boek.

De flaptekst

Cees is een introverte man die opgroeit in een gezin waar de ouders langzaam slachtoffer worden van ervaringen uit hun jeugd. Hun onderhuidse strijd is voor Cees het bewijs dat hij ongewenst is. Hij neemt al op jonge leeftijd een dramatische beslissing, waarvan hij zelf het slachtoffer dreigt te worden. In zijn worsteling anders te willen zijn dan zijn ouders, sleept hij zijn dierbaren mee in zijn val. Pas als zijn vader, “de man zonder woorden’, overlijdt, lijkt er zicht op een weg terug. Terug naar zijn geliefde, naar zijn moeder en bovenal naar zichzelf.

Weg van mijn vader speelt zich af in de kamer waar Cees, aan het sterfbed van zijn vader, de bekentenis van zijn leven wil doen. Voor het eerst is er contact van man tot man, maar de weg naar het einde lijkt wel erg lang… Waarom zou Cees nu wel lukken wat hem zijn hele leven niet gelukt is?

Wat vind ik van het boek?

Ik begon de recensie met een quote. ‘Verwarrend of duidelijk genoeg?’ Het duurde namelijk best een tijdje voor ik echt in het verhaal zat. Daar wil ik wel even aan toevoegen dat toen ik in het verhaal zat het boek erg vlot las en het steeds leuker werd om te lezen.

Er zitten best wat personages in het verhaal vanuit wie je leest. De banden die die personages met elkaar hebben vond ik best moeilijk te onthouden. Wiens zoon was dit en van wie is dit de moeder? Toch had ik dat na enige tijd wel door, hoewel ik het wel een beetje laat vond.

Maar goed, na de verwarring vond ik het lezen steeds leuker en begreep ik waar het verhaal naartoe ging. In het midden van het boek werd mijn nieuwsgierigheid ook gewekt, wat bij het lezen wel zo prettig was.

De personages zelf zijn goed genoeg beschreven. Je begreep ze en na enige tijd wist je ook waarom ze iets deden.

Kortom het boek is verwarrend aan het begin, maar als je er eenmaal in zit leest hij erg vlot. Ik geef dit boek 3 sterren.

Uitgeverij Palmslag, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s