Recensie: heks van vuur en oorlog

Heks van vuur en oorlog, een verhaal vol avontuur

Heks van vuur en oorlog is geschreven door S. Christina. Het is uitgegeven door RebelBooks. Dit boek komt 11 november 2020 uit. Ik mocht hem nu al lezen! Het boek is een paperback van wel 276 bladzijden. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Flaptekst heks van vuur en oorlog

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te laten onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld.
Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt.

Wat vind ik van dit boek?

Al snel zat ik in het verhaal. Er werd niet te veel informatie aan het begin van het boek gegeven, waardoor ik wilde weten hoe het precies zat en door wilde blijven lezen.

Jammer genoeg werd het op een gegeven moment een beetje verwarrend. Wie was wie nou? En sinds wanneer is dit er ook?

Gelukkig was dat maar even zo en werd het daarna weer duidelijk. Vooral na het midden kon ik niet stoppen met lezen. Het werd namelijk erg spannend en er het las vlot.

Lara was goed beschreven en ik voelde met haar mee. Je begreep waarom ze haar kracht probeerde te onderdrukken, maar ook waarom ze het verzet start met haar vrienden. Ook de andere dingen die ze doet zijn erg goed beschreven.

De andere personages, de omgeving en de rest werd goed beschreven. Wat ook jammer was, was dat het soms wel heel erg snel ging. Dan ging het verhaal te snel of gingen ze te snel van het ene naar het andere toe.

De verhaallijnen werden wel erg goed gevolgd en het boek had een goede verhaalopbouw.

Kortom het is een vlotte Young Adult, met een fijn hoofdpersonage. Het was in het begin verwarrend en ging soms te snel, maar het toffe verhaal maakte dat ook weer goed. Ik geef dit boek 4 sterren.

RebelBooks, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s