Recensie: De dieren van Lockwood Manor

Een prachtige roman die zich afspeeld tijdens de tweede wereldoorlog

De dieren van Lockwood Manor is geschreven door Jane Healey. Het is een roman van 348 pagina’s en uitgegeven door uitgeverij Cargo. Het is een paperback. Het boek kwam in oktober 2020 uit. Klik hier voor meer informatie over het boek of om het boek te bestellen.

Flaptekst de dieren van Lockwood Manor

Augustus 1939. Vanwege het uitbreken van de oorlog krijgt de dertigjarige Hetty Cartwright de opdracht alle opgezette dieren van een natuurhistorisch museum in London te evacueren naar Lockwood Manor. Het oude vervallen landhuis is echt volledig opgeschikt als bewaarplaats voor de waardevolle collectie. De driftbuien van Lord Lockwood en een plaag van muizen en ratten bezorgen Hetty slapeloze nachten.
Maar als de dieren op onverklaarbare wijze verplaatst worden, of zelfs compleet verdwijnen, begint Hetty helemaal onrustig te worden. Ze heeft het gevoel dat iets, of iemand, haar door de donkere gangen achtervolgt. Lucy, de dochter van Lord Lockwood lijkt de sleutel te zijn tot alle geheimen van Lockwood Manor. ZE heeft last van ernstige paniekaanvallen en woont, na de dood van haar moeder, al jaren afgezonderd in het oude landhuis.

Wat vind ik van dit boek?

De dieren van Lockwood Manor is origineel, realistisch en prachtig geschreven. Al vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal.

Jane Haeley heeft een sterke schrijfstijl die mijn aandacht er gedurende het hele boek bij wist te houden en ik kon het boek nauwelijks weg leggen. De verhaallijnen passen goed bij elkaar. Ook leest het boek erg vlot.

De dieren en fossielen, de specimens van dit prachtige Museum van Natuurlijke Historie, werden verspreid over het land, elke afdeling naar een andere locatie, om ze te beschermen tegen de dreiging van Duitse bommen op London.

-Hetty, Blz. 11

Jane Haeley heeft een sterke schrijfstijl die mijn aandacht er gedurende het hele boek bij wist te houden en ik kon het boek nauwelijks weg leggen. De verhaallijnen passen goed bij elkaar. Ook leest het boek erg vlot.

De personages zijn goed beschreven. Toch vond ik de dienstmeisjes en wat andere bijpersonages te vaak en wist ik soms niet meer wie, wie nou was. Hetty en de andere belangrijke personages vond ik wel erg goed beschreven.

Het boek leest vanuit Hetty en soms vanuit Lucy. Hetty was goed beschreven. Wat ze deed en waarom ze dat deed begreep ik erg goed.

Kortom, het is een roman die ik zeker aanraad. Ik geef dit boek 4,5 sterren.

Uitgeverij Cargo bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s