Recensie: Jacht

Jacht door Cis Meijer

Jacht is een spannende jeugdthriller die geschreven is door Cis Meijer. Dit boek telt 247 pagina’s en is een hardcover. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij de Fontein in 2020.

De flaptekst

Kun je wegrennen uit een nachtmerrie?
Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluit maar Sam twijfelt. ZE gaat op onderzoek uit, vooral omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Als snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?

Wat vind ik van dit boek?

Cis Meijer is een van mijn favoriete jeugdthrillerschijfsters, en ook in dit boek heeft ze weer bewezen waarom. Het boek was erg spannend en wat ik het leukst vond aan dit boek was denk ik het onverwachte einde.

Blauwe lichten. Gillende sirenes. Ik krijg een hoestbui. Iemand pakt mijn arm vast en neemt mij mee.
-Sam, Blz. 40

Al vanaf het eerste hoofdstuk zat ik in het verhaal. Het boek las vlot en was een echte pageturner. Wat ik wel wat minder vond is dat ik eigenlijk erg weinig verdachten had tijdens het lezen, en dat was wel jammer.

Je leest uit Sam en uit Wolf. Sam is erg goed beschreven en je begreep wat ze deed en waarom. Wolf was wat vager en onduidelijker maar dat was ook juist wel leuk voor het verhaal.

De bijpersonages vond ik ook erg goed beschreven en ik wist altijd wel wie wie was. Dat was erg fijn tijdens het lezen en vermeed verwarring.

Als je van jeugdthriller houdt wil je deze spannende page-turner gelezen hebben. Een boek dat ik zeker aanraad en 4,5 sterren geef. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Cis Meijer.

Uitgeverij De Fontein, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s