Recensie: Quotum, project Z

Quotum, project Z door Marloes Morshuis
Quotum, project Z is geschreven door Marloes Morshuis. Het boek telt wel 399 pagina’s en is in 2020 uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat. Het is een hardcover. 

Waar gaat Quotum, project Z, over? (flaptekst)
De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen stelt de Wereldraad een quotum in: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg. Ook voor Axel en Tommy is er geen plek meer. Ze zijn in de slinkstand gezet: ze kunnen niet naar school, moeten leven van een karig voedselpakket en werken in de slinkerdienst. Net als miljoenen andere slinkers mogen ze zo weinig dat ze maar voor de helft meetellen. Zo wil de Euro-Unie zonder bloedvergieten het quotum van de Wereldraad halen. Het leven van slinkers is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleefd het wel. 
Of… toch niet?
Axel en Tommy moeten vluchten nadat hun ouders zijn opgepakt. Tijdens hun zoektocht naar een veilige plek ontdekken ze langzaam de duistere krachten achter het quotum…
Raad ik dit boek aan?
Het boek zelf ziet er echt prachtig uit. Op de foto zie je de mooie cover, maar wat je niet ziet zijn de pagina’s. De cover loop door over de bladzijdes en je ziet rode poppetjes vallen. Deze uitstraling is zo mooi en geeft ook de sfeer van het boek goed weer. Alleen al hoe het boek eruitzag gaf me een reden om de achterflap te lezen.
Het verhaal begint met een soort terugblik, zeven jaar eerder. Dit wekt nog meer nieuwsgierigheid op. Daarna begin je te lezen. Er gebeurt heel veel, heel snel achter elkaar. Gelukkig is alles goed te volgen en zat ik al snel in het verhaal. 

Marloes Morshuis heeft dit boek prachtig geschreven. Ook heeft ze de wereld waar Axel en Tommy in leven goed beschreven. Ze gaf me een goed beeld van hoe die wereld eruit zag. De Euro-Unie, De Noordelijke Unie, de steden in de Euro-Unie.

Maar niet alleen de wereld waar Axel in leeft is goed beschreven, ook de personages lijken tot leven te komen in het boek. Je volgt Axel tijdens het boek, maar wisselt af met ‘de jongen’. Dit zorgt voor extra spanning in het verhaal en zorgt ervoor dat je niemand vertrouwt. De andere personages, Tommy, Sunny, Bikker. Ze kregen allemaal hun eigen eigenschappen en er was diep op ingegaan. 

Dit spannende verhaal neemt je mee naar een andere wereld en laat je niet los. Het is een boek dat ik 4,5 sterren geef en dus ook aanraad. 
Uitgeverij Lemniscaat, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s