Recensie: Genadeloos

blog+82.jpeg

Genadeloos door Jennefer Mellink
Genadeloos kwam in 2020 uit en is geschreven door Jenner Mellink en uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. Het boek telt 222 pagina’s. Het is een Young Adult Thriller en een hardcover. 
 
Waar gaat dit boek over? (de flaptekst)
De 16-jarige Clemens is het liefste op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij was betrokken nog niet vergeten… Lenthe, Clemens tweelingzus, stort zich intussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…
Raad ik dit boek aan?
Ik mocht dit boek lezen voor de eerste online leesclub van @vibyoungadult (wat overigens erg leuk was, binnenkort worden er meer georganiseerd.) Het is niet het eerste boek van Jennefer Melink dat ik las, en zeker niet de laatste.
Het begint met een soort proloog. Een ‘na’, wat de spanning al meteen ophoogt. Want wat is er dan gebeurt? Daarna begint het verhaal meteen. Er wordt van perspectief gewisseld tussen Mildred, de moeder, Ernst, de vader, Clemens en Lenthe. Hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je te weten komt van het ‘incident van drie jaar geleden’ en hoe dichter je bij het recentere experiment komt.
Je leert de personages steeds beter kennen, terwijl de problemen zich opstapelen. Mildred is bang dat ze de opvoeding van Clemens verpest heeft en Clemens heeft het idee dat Mildred alles op hem afreageert. Ernst denkt terug aan zijn eigen jeugd en vind dat Mildred niet zo heftig moet doen. Lenthe krijgt ondertussen een twaalf jaar oudere vriend, waar Mildred niet blij mee is…
Je leest het al, er lopen veel verhaallijnen door elkaar, maar toch is het nooit onduidelijk! Wel vind ik de bijpersonages soms wat onduidelijk of oppervlakkig. De ontknoping kwam volledig onverwachts. Het boek is enorm goed uitgedacht. Wat een boek! Als je van YA-thrillers houd is dit een boek dat je gelezen wilt hebben! Ik geef het boek 4 sterren.
4/5 sterren

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s