Recensie: slikken kreng!

Slikken, kreng door Pip Lou
Slikken, kreng is onder het pseudoniem Pip Lou geschreven. Het boek telt 235 pagina’s. Het boek kwam 1 augustus 2020 uit. 
 
Waar gaat ‘slikken, kreng’ over? (flaptekst)
Pip Lou (31) werkt als klinisch logopedist in het ziekenhuis en is Nachtburgemeester van Gouda. Ze kan je als beroepsmatige slikexpert alles vertellen over de lastige strijd van mensen met slikproblemen.
Wanneer ze vervolgens op Tinder aangeeft slikexpert te zijn, verdubbelt de mannelijke interesse en lijkt het over niks anders te kunnen gaan dan de vraag “of ze ook slikt”.
In dit boek combineert Pip verhalen uit haar werk- en privéleven en krijg je een inkijkje in haar bijzondere beroep en de wereld waarin zij zich als vrijgezelle slikexpert in begeeft.
Ook lees je wat voor reacties dat oplevert. Want openlijk en ongegeneerd spreken, blijkt anno 2020 nog steeds niet vrij van taboes.
Raad ik dit boek aan?
Het boek was totaal anders dan ik verwacht had. Veel feministischer, toch wel vaak over hetzelfde onderwerp, maar met een hele toffe, open schrijfstijl.
Pip Lou lijkt zich nergens voor te schamen en er geen probleem mee te hebben alles over zichzelf te vertellen. Je kijkt een inkijkje in haar leven en ze heeft een open en leuke schrijfstijl. Ze trekt je echt mee in het verhaal. Pip Lou is erg feministisch en heeft haar eigen mening en lijkt niet bang om die te vertellen.
De personages vond ik ook erg goed beschreven en je wist duidelijk ‘wie, wie’ was. Toch vond ik dat het boek soms te lang bij hetzelfde onderwerp bleef hangen en dat het toch wel vaak te lang over hetzelfde onderwerp ging. Wel wisselde ze soms van onderwerp, bijvoorbeeld van haar werk naar haar privéleven.
Het boek leest erg vlot en ondanks dat het soms te veel over hetzelfde gaat, of ergens te lang blijft hangen gebeurt er wél veel in het boek.
Het is een boek dat ik deels aanraad. Het is een genre en boek dat je leuk moet vinden om het hele verhaal prettig te lezen. Toch is het, als je het genre leuk vind, toch een boek dat ik je aanraad.
Pip Lou, bedankt voor dit exemplaar!
                                          
                                                               3/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s