Recensie: Toxine

Toxine door Rani de Vadder
Toxine is het debuut van Rani de Vadder. Het is een hardcover van 313 pagina’s. Het boek kwam 6 februari 2020 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een Young Adult. 
Waar gaat Toxine over? (achterflap)
Als Offer en bezit van de opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wilde haar bijzondere gaven, haar talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. 
Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet, een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. 
Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden. 
Raad ik dit boek aan?
Ik begin met iets wat ik een van de beste elementen van het boek vind. De manier waarop de omgevingen beschreven zijn. Op de plaatsen waar Khala is en hoe ze die beschrijft, kan ik me goed inleven. Rani de Vadder heeft een beeldende schrijfstijl waarmee ze de het verhaal echt tot leven wekt.
“Ik slaakte een gil en rende op hem af. Er was zoveel bloed. De rode druppels glinsterden als robijnen op zilveren sporen.  
Je leest het boek vanuit Khala. Een personage dat waar ik me goed in kon inleven. Toch vond ik haar soms wel heel erg wisselvallige. Het ene moment is ze heel erg bang en onzeker en het andere ineens heel er zeker van haar zaak. Dat komt soms een beetje onrealistisch over. 
Het boek bestaat uit twee delen en tussen die delen in zit een grote plottwist, wat de spanning weer goed ophoogt. De verhaallijnen in het boek worden goed gevolgd en de spanning en tempo blijft erin. Het boek is best dik, maar leest vlot. 
Ook de cover kan ik niet onbesproken laten, wat een mooie kaft! Het is mooi ontworpen en maakt het verhaal duidelijk weer. 
De wereld waarin Khala woont wordt ook goed beschreven en uitgelegd. De Opperheer, de Offers, de Zwarte Slang komen echt tot leven in het boek. Ook de kaart die erin staat werkt hieraan mee!
Ik geef dit boek 3,5 sterren. 
Uitgeverij Hamley Books bedankt voor dit recensie exemplaar!

 


2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s